Όπλα από την Γερμανία ζητά ο Ζελένσκι: Θέλει να υποστηρίξει και στρατιωτικά την διαμάχη με τη Ρωσία

File phtoto Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, το Ντονμπάς, και θα αγωνιστεί για να εδραιωθεί η ειρήνη μέσω της διπλωματίας. EPA, SERGEY DOLZHENKO




O πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από την Γερμανία την αποστολή όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να την υποστηρίξει και στρατιωτικά στην διαμάχη με τη Ρωσία.

«Η Γερμανία δεν μας έδωσε στρατιωτική βοήθεια, αλλά θα μπορούσε να το κάνει αυτό», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

«Η Ουκρανία χρειάζεται ταχύπλοα πυραυλικά σκάφη, περιπολικά σκάφη, οπλοπολυβόλα, εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών και θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα. Είμαι βέβαια ευγνώμων στη Γερμανία για την υποστήριξη που έχει παράσχει στην Ουκρανία, ήλπιζε όμως περισσότερα.

Ο Χάμπεκ το κατάλαβε αυτό», πρόσθεσε ο Ζελένσκι, αναφερόμενος σε δηλώσεις του συμπροέδρου των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος υποστήριξε την παράδοση αμυντικών όπλων στη χώρα του μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία πριν από μια εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επέκρινε επίσης το λεγόμενο «Σχήμα της Νορμανδίας, που συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2014), στo οποίo η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Ρωσία συνομιλούν προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στη διαμάχη για την ανατολική Ουκρανία: «Κατάλαβα ήδη στην πρώτη συνάντηση της “Νορμανδίας” ότι κινούμαστε όπως τα άλογα του τσίρκου κυκλικά», είπε χαρακτηριστικά στην FAZ.

«Αυτές οι συνομιλίες δεν αφορούν ούτε στην Κριμαία ούτε στους αγωγούς, ούτε τις εγγυήσεις ασφαλείας. Σε μια συνάντηση του Σχήματος της Νορμανδίας σε διπλωματικό επίπεδο, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας απέφυγε μάλιστα πρόσφατα το ερώτημα εάν η Ρωσία αποτελεί μέρος αυτής της σύγκρουσης. Δεν συμφωνούμε, διότι η Ρωσία είναι φυσικά μέρος αυτής της σύγκρουσης. Αυτό δείχνει όμως πώς λειτουργεί η “Νορμανδία “, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης νέες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Στρατιωτικός πυρετός στα Βαλκάνια: Πύραυλοι «Πάτριοτ» στην Αλβανία – Γιγάντια άσκηση ΝΑΤΟ «Defender Europe 21»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: