Ομαλά ολοκληρώθηκε στη Λεμεσό η υποβολή 141 υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στις βουλευτικές εκλογές και για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης




Σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, με συνολικά 141 πρόσωπα να υποβάλλουν υποψηφιότητα, τα 138 από 15 κομματικούς συνδυασμούς και τρία ως μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, δήλωσε ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου, προσθέτοντας ότι «έχουν ληφθεί όλα τα προστατευτικά μέτρα, με διαχωριστικά plexiglass, αντισηπτικά και μάσκες για άπαντες, ενώ δεν έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα».

Οι πρώτες υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από την «Αλλαγή Γενιάς», ενώ ακολούθησαν, το Κίνημα «Αλληλεγγύη», η «Αμμόχωστος για την Κύπρο», το ΑΚΕΛ, το Κίνημα «Αφύπνιση 2020», η Δημοκρατική Παράταξη, το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, το ΕΛΑΜ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ο Πατριωτικός Συνασπισμός και η «Πνοή Λαού».

Γύρω στο μεσημέρι κατατέθηκαν οι μεμονωμένες υποψηφιότητες του Ευάγγελου Πουργουρίδη, Χριστόδουλου Χριστοδούλου και Φοίβου Σπάρου.

Ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι οι προετοιμασίες για τις εκλογές της 30ης Μαΐου, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και κάποια προβλήματα στελέχωσης των εκλογικών κέντρων έχουν σχεδόν ξεπεραστεί.

Συνολικά, δικαίωμα ψήφου στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού έχουν 155,270 ψηφοφόροι, που είναι κατανεμημένοι σε 345 εκλογικά κέντρα, είπε και πρόσθεσε ότι, το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο θα βρίσκεται στα Κ. Πολεμίδια με 598 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους της Αμμοχώστου, ενώ το μικρότερο εκλογικό κέντρο, με μόλις 47 ψηφοφόρους, θα λειτουργήσει στον Παλιόμυλο.

Για τα άτομα που έχουν προσβληθεί από κορωναϊό και θα αιτηθούν, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να ψηφίσουν, συνέχισε, θα υπάρξουν μέχρι και 40 κινητές μονάδες με ειδικά κατασκευασμένη κάλπη, μικρότερου μεγέθους και ελαφρύτερου βάρους, ώστε να μεταφέρονται εύκολα.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, οι κάλπες αυτές θα μεταφέρονται με περιπολικά της Αστυνομίας που θα επανδρώνονται από δυο αστυνομικούς, τον προεδρεύοντα και τον βοηθό του, ενώ θα ακολουθούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την ψηφοφορία των πολιτών που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή σε δημόσια νοσηλευτήρια.

Σημείωσε δε ότι, θα μπορούν να εξυπηρετούνται ακόμη και ασθενείς με κορωναϊό που νοσηλεύονται εκτός της εκλογικής επαρχίας τους, αφού οι κινητές μονάδες θα είναι έτοιμες να μεταβούν σε οποιαδήποτε επαρχία για να διασφαλίσουν το δικαίωμα ψήφου των πολιτών.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους ασθενείς με κορωναϊό θα πρέπει να συμπληρωθούν μέχρι τις 28 Μαΐου και ώρα 18:00, ενώ ο αριθμός των κινητών μονάδων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων, με δεδομένο ότι η καθεμιά μπορεί να εξυπηρετήσει περί τους 30 εκλογείς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης
Λεμεσός, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ελληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: