Ο τουρισμός, το «μεγάλο στοίχημα» της Ελλάδας: Άρθρο των New York Times για την ελληνική οικονομία

File Photo Τουρίστες στην Ακρόπολη EPA/ORESTIS PANAGIOTOU μέσω ΚΥΠΕ
Στο άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρονται οι New York Times, κάνοντας λόγο σε άρθρο τους για «στοίχημα» που ενέχει ρίσκο το οποίο απορρέει από την τεράστια σημασία που έχει η τουριστική βιομηχανία για την ελληνική οικονομία.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να πάρει αυτό το ρίσκο και να κινηθεί ταχύτερα συγκριτικά με τα περισσότερα μέλη του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Τόσο η Κροατία όσο και η Κύπρος προχωρούν σε αντίστοιχο άνοιγμα και δηλώνουν έτοιμες να υποδεχτούν εμβολιασμένους και αρνητικούς στον κορωνοϊό επισκέπτες. Ανάλογες κινήσεις για τη Γαλλία έχει προαναγγείλει ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ομοίως κινούνται και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ισλανδία, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με τη δήλωσή του να τιτλοφορεί το άρθρο των New York Times για το επικείμενο ελληνικό τουριστικό άνοιγμα.

Όπως σημειώνει το άρθρο, όσοι θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ουκ ολίγους τρόπους να το πράξουν στο προσεχές μέλλον.

Ενδεικτικά, από τις 28 Μαΐου, οι αερογραμμές Delta επαναφέρουν τις απευθείας πτήσεις τους από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, με την American Airlines, τη United και την Emirates να ακολουθούν στις αρχές Ιουνίου. Απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα θα έχουν και άλλες αμερικανικές πόλεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, όπως η Ατλάντα και το Σικάγο.

Παρά τη γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης που φέρνουν στη χώρα η σταδιακή άρση των μέτρων και η βελτίωση του καιρού, οι επισκέπτες θα πρέπει και πάλι να συμμορφωθούν με τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις και άλλα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που θα συνεχίσουν να ισχύουν στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη σχετικές δηλώσεις του κ. Θεοχάρη.

Όπως έγραφε η «Καθημερινή», η αμερικανική αγορά αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο στοίχημα της φετινής τουριστικής σεζόν για την Ελλάδα, καθώς οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει τις περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Αύγουστο θα υπάρχουν τουλάχιστον επτά απευθείας πτήσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ, αν συνυπολογιστούν οι συνδέσεις μέσω μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων προς την Αθήνα αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια, υπολογίζεται πως οι διαθέσιμες θέσεις για ταξίδια από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα θα αγγίξουν τις 40.000 εβδομαδιαίως.

Mε πληροφορίες από Νew York Times/Paige McClanahan, μέσω kathimerini.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Οι «αυξανόμενες απειλές» από Κίνα και Ρωσία και το ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα σε Ην. Βασίλειο και Ινδία στην ατζέντα της G7

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: