Ο θαλάσσιος βυθός θα είναι το νέο θέατρο πολέμων; Ήδη η Ρωσία “κατέβασε” το πλοίο Yantar πριν απ’ όλους…

Το Yantar, είναι ένα ρωσικό πλοίο «ωκεανογραφικής εξερεύνησης». Φωτογραφία via MIL.RU




Εκτενής έρευνα του δημοσιογράφου της εφημερίδας Le Figaro, Nicolas Barotte σχετικά με το «πόλεμο των βαθέων υδάτων», μία νέα ιδέα που εμφανίστηκε πρόσφατα στο γαλλικό στρατηγικό λεξιλόγιο, στην ενημέρωση της στρατηγικής επισκόπησης, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο.

Όπως σημειώνεται, στο κάτω μέρος του νερού, σχεδόν όλα είναι δυνατά. Τα σύνορα δεν μπορούν να ελεγχθούν και ο παγκόσμιος κανονισμός είναι τυφλός. Ωστόσο, ο βυθός είναι πλούσιος σε πόρους ορυκτών, αερίου και πετρελαίου που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Επίσης εκεί βρίσκονται τα καλώδια, που υποστηρίζουν τα παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Πάνω από το 95% των δεδομένων που ανταλλάσσονται περνά εκεί και λογικά, οι στρατοί των μεγάλων δυνάμεων ενδιαφέρονται για τον έλεγχο αυτών των τομέων.

Η πλοήγηση σε βαθιά νερά είναι ένα πράγμα, αλλά η κατασκοπεία και η παρέμβαση είναι άλλο. Το Yantar, ένα ρωσικό πλοίο «ωκεανογραφικής εξερεύνησης», είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα Γενικά Επιτελεία της Δύσης, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογραφος.

Τονίζει ότι στο Γενικό Επιτελείο της Γαλλίας, πιστεύεται, πως οι μελλοντικές συγκρούσεις θα διεξαχθούν στη βαθιά θάλασσα, όπως και στον κυβερνοχώρο ή στον έξω-ατμοσφαιρικό χώρο. «Είναι απόλυτα αποδεκτό. Μια επίθεση στον πυθμένα της θάλασσας είναι ακόμη πιο δύσκολο να αποδοθεί από ό,τι στο διάστημα», υποστηρίζει Γάλλος ειδικός.

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Nicolas Barotte – Les fonds marins, nouveaux théâtres de guerre

H Ελλάδα έχει συζητήσει για τα IRON DOME: Tώρα βλέπει στην πράξη το Ισραηλινό σύστημα αεράμυνας (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: