Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται εξοντωτική υπερφορολόγηση: ΝΔ για δήλωση Αλεξιάδη περί “περισσότερων φορολογικών εσόδων”

File photo: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας




Την δήλωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη περί αναγκαιότητας αύξησης των φόρων στιγματίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι “μετά τις εκκαθαρίσεις στο δημόσιο που υποσχέθηκε ο κ. Τζανακόπουλος, τη σκυτάλη πήρε ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σε κομματική συγκέντρωση, ότι ο Σοσιαλισμός προϋποθέτει αύξηση φόρων”.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας παραθέτει τη δήλωση Αλεξιάδη:
Όταν έχεις χαμηλά φορολογικά έσοδα δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις τις δαπάνες για υγεία, για παιδεία, για κοινωνικές δαπάνες κτλ. Άρα είναι σαφέστατο ότι θέλουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα» τόνισε, μιλώντας ανοιχτά για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης «για να μη βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Τα λόγια του κ.Αλεξιάδη, σχολιάζει η ΝΔ,  συμφωνούν πλήρως με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, την οποία παραδέχονται άλλοι σύντροφοί του, παρότι ο ίδιος το αρνείται.

  • Ενδεικτικά, φόροι και εισφορές αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από 39,8% του ΑΕΠ το 2015 σε 42,7% το 2018.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον αντίποδα των πεπραγμένων και του σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεκινήσει να δίνει πίσω στους πολίτες αυτά που μέσω αύξησης της φορολογίας τους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκαν το 2019 στο 41,9%, συνέχισαν να μειώνονται εν μέσω πανδημίας και θα συνεχίσουν να μειώνονται σταθερά.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μιλάει για ακόμα πιο εξοντωτικούς φόρους από αυτούς που επέβαλε στην καταστροφική του τετραετία”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Στις 6 Απριλίου 2020 ο Μητσοτάκης είχε κάνει την πρόταση για πατέντες εμβολίων, λένε κυβερνητικές πηγές


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: