O Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο θα είναι ο «Συνήγορος του Πολίτη» στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή της Γλασκώβης

Photo by Markus Spiske from Pexels




Ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής και φυσικός ιστορικός σερ Ντέιβιντ Άτενμπρο ορίστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση Συνήγορος του Πολίτη ενόψει της συνόδου για την κλιματική αλλαγή COP26 που θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο στη Γλασκώβη.

Ο 95χρονος σερ Ντέιβιντ, που συχνά χαρακτηρίζεται ως «εθνικός θησαυρός» από τους Βρετανούς και εδώ και δεκαετίες ηγείται της διεθνούς εκστρατείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα αναλάβει να καλέσει τους ηγέτες των χωρών και τους πολίτες να δράσουν τόσο πριν όσο κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Ο σερ Ντέιβιντ Άτενμπρο έχει ήδη εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο με το πάθος και τις γνώσεις του για τη δράση που πρέπει να αναληφθεί σχετικά με το κλίμα και την προστασία του πλανήτη και των μελλοντικών γενεών. Δεν υπάρχει καταλληλότερο άτομο για να κτίσει δυναμική για περισσότερες αλλαγές καθώς πλησιάζουμε την κλιματική σύνοδο COP26 το Νοέμβριο. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον σερ Ντέιβιντ που συμφώνησε να αναλάβει Συνήγορος του Πολίτη σε αυτή τη διαδικασία».

Ο ίδιος ο σερ Ντέιβιντ είπε από την πλευρά του: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να αναλαμβάνω καθήκοντα Συνηγόρου του Πολίτη. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει σημαντικότερη στιγμή για μια διεθνή συμφωνία. Η επιδημία έδειξε σε όλους μας πόσο κρίσιμο είναι να βρεθεί συμφωνία μεταξύ των κρατών ώστε να λύνονται τέτοια παγκόσμια προβλήματα. Οφείλουμε να αντιληφθούμε όμως πως τα προβλήματα που μας περιμένουν στα επόμενα 5-10 χρόνια είναι ακόμα μεγαλύτερα. Είναι καίριο οι συναντήσεις στη Γλασκώβη για την COP26 να έχουν επιτυχία και τα κράτη να συνεργαστούν για να λύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος».

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ολική ανάφλεξη: Εκατοντάδες ρουκέτες κατά αμάχων στο Ισραήλ  – Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: