«Ο Μαραντόνα είχε αρχίσει να πεθαίνει 12 ώρες πριν από το τέλος»: Τον άφησαν στην τύχη του

Η όψη του Ντιέγκο Μαραντόνα στον ηλεκτρονικό πίνακα γήπεδο της Αυστρίας, την ημέρα μετά το θάνατό του. EPA/CHRISTIAN BRUNA




O Ντιέγκο Μαραντόνα πέρασε 12 ώρες αγωνίας τη στιγμή που οι γιατροί του ήταν αδιάφοροι μπροστά στο ενδεχόμενο θανάτου του, δείχνει νέα έκθεση της επιτροπής στην οποία ανατέθηκε η διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του.

Ο Μαραντόνα δεν ήταν σε πλήρη επαφή με το περιβάλλον ούτε ήταν σε θέση να πάρει ο ίδιος αποφάσεις για την υγεία του και θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη επιβίωσης εάν είχε μεταφερθεί σε ένα κατάλληλο ιατρικό περιβάλλον αντί να παραμείνει στο σπίτι του τις τελευταίες ημέρες της ζωής του συμπέρανε η Επιτροπή.

Ήδη για τις συνθήκες θανάτου του μεγάλου Αργεντίνου ποδοσφαιριστή ερευνώνται 7 άτομα χωρίς ωστόσο να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Στην έκθεση οι πράξεις του ιατρικού του προσωπικού χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς, ατελείς και ριψοκίνδυνες: «Η ιατρική του ομάδα είχε πλήρως κατανοήσει τον πιθανό θάνατο του ασθενούς, αλλά ήταν εντελώς αδιάφοροι σε αυτή την πιθανότητα και δεν άλλαξα τη συμπεριφορά τους ή τη θεραπευτική πρακτική, αφήνοντας στην τύχη την υγεία του ασθενούς», προσθέτει.

Η επιτροπή επιβεβαίωσε μεν τις αιτίες θανάτου του Μαραντόνα, αλλά στο πόρισμά της καταγράφει τις μακρές στιγμές αγωνίας που υπέστη ο θρύλος του ποδοσφαίρου, αφημένος από αδιαφορία στο έλεός του.

Η καταγραφή είναι εφιαλτική: «Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άρχισε να πεθαίνει
τουλάχιστον δώδεκα ώρες πριν από τις 12:30 το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου του 2020, υπήρχαν δηλαδή ξεκάθαρα σημάδια μίας περιόδου παρατεταμένης αγωνίας.

Ως αποτέλεσμα συμπεραίνουμε ότι ο ασθενής δεν είχε κατάλληλα παρακολουθηθεί από τις 00.30 τα ξημερώματα της προηγουμένης. Τα προειδοποιητικά σημάδια αγνοήθηκαν».

Η Επιτροπή καταλογίζει επίσης πλημμελή τακτικό έλεγχο στην πορεία του ασθενούς, τον οποίο μάλιστα δεν τον έκαναν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ επιβαρυντικό είναι το σχόλιό της και για την χορήγηση ψυχοφαρμάκων που αν και ήταν σωστή ως προς τη δοσολογία για τις νευρολογικές ς διαταραχές του, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι έπιναν έναν ρόλο στη μοιραία έκβαση αφού τις τελευταίες 14 ημέρες πριν από τον θάνατο δεν υπήρξαν καθόλου καρδιολογικά και εργαστηριακά τεστ

Κανείς από τους θεράποντες ιατρούς του Μαραντόνα δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τα πορίσματα της έκθεσης που έφερε στο φως το CNN.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Ξεπέρασε το τρομακτικό ορόσημο των 20 εκατομμυρίων κρουσμάτων η Ινδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: