Ο Γκουτέρες ζητεί τη “μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση” από το Ισραήλ

File photo: Νεαρή Παλαιστίνια αντιμέτωπη με Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Πύλη της Δαμασκού, στην ανατολική Ιερουσαλήμ. EPA/ATEF SAFADI




Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θεωρεί ότι το Ισραήλ «πρέπει να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελευθερία των ειρηνικών συναθροίσεων», ανακοίνωσε εκπρόσωπός του, καθώς η ένταση βρίσκεται στο κόκκινο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, γύρω από το τέμενος Αλ Άκσα, έναν από τους ιερότερους τόπους του ισλάμ.

Τουλάχιστον 300 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σε επεισόδια με την ισραηλινή αστυνομία από την Παρασκευή, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ» καθώς και «για τις πιθανές εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους», σημείωσε ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Προτρέπει το Ισραήλ να σταματήσει τις κατεδαφίσεις και τις εξώσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Γκουτέρες παροτρύνει ακόμη τις αρχές του Ισραήλ να τηρήσουν και να σεβαστούν το status quo στους ιερούς τόπους, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, Ηνωμένα Έθνη

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Βραζιλία: 1.024 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία σε 24 ώρες: Σχεδόν 39.000 κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: