Ο Ερντογάν κλάφτηκε στην Μέρκελ ότι η “Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες”: Εκείνη του είπε να φύγει από τη Λιβύη…

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στην Καγκελαρία, στο Βερολίνο. EPA, ROBIN VAN LONKHUIJSEN




Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες, είπε στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας και περιφερειακά θέματα. Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ευχή ότι η διαδικασία των εκλογών στην οποία έχει εισέλθει η Γερμανία θα είναι επωφελής και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αναπτυχθούν με μια συνετή και στρατηγική προοπτική κατά τη νέα περίοδο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχουν αποκτήσει οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της και πως αντίθετα με το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη συνείδηση συνεχίζει τις απωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο αυξάνοντας τα επεισόδια. Υποστήριξε ότι παρόλα αυτά η Τουρκία διατηρεί την μετριοπαθή στάση της προκειμένου να διατηρήσει τη θετική ατζέντα.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη για τη σταθερότητα στη χώρα, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Γερμανία.

Από την πλευρά της η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ είπε στον Ερντογάν ότι «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από την Λιβύη «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα».

Η καγκελαρία δήλωσε πως μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι άτυπες συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι εξελίξεις στη Συρία και η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωναϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους.

«Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η Καγκελάριος και ο τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, ενώ η ‘Αγγελα Μέρκελ επισήμανε εκ νέου την σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΚΥΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Βετεράνος του Αφγανιστάν θα πληρώσει πρόστιμο 500.000 ρουβλίων επειδή τόλμησε να εκφράσει συμπαράσταση στον Ναβάλνι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: