Νίνα Κασιμάτη: Αποχαιρετίσαμε τον Βάσο Λυσσαρίδη με χώμα από τον Πενταδάκτυλο και την Ακρόπολη

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Νίνα Γ. Κασιμάτη. Φωτογραφία via ERT
Η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Νίνα Γ. Κασιμάτη, ταξίδευσε στη Λευκωσία όπου παραβρέθηκε στην κηδεία του ιδρυτή της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη.

Με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε τα εξής:

Με χώμα από τον Πενταδάκτυλο και την Ακρόπολη δέχθηκε σήμερα στα σπλάχνα της η γη της Κύπρου τον Βάσο Λυσσαρίδη.

Είχα χρέος να βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να αποχαιρετήσω και να αποτίσω φόρο τιμής στον Γιατρό – ένα διεθνές σύμβολο για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λαών, έναν από τους ιστορικούς ηγέτες και Ήρωες του Ελληνισμού, που με τον λόγο του και το παράδειγμά του μας δίδαξε τον σοσιαλισμό και τον δημοκρατικό πατριωτισμό.

Σε τούτη την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, αυτό που χρειαζόμαστε πάνω από όλα είναι εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα, για να αποκρούσουμε σχέδια, που είτε απροκάλυπτα είτε συγκεκαλυμμένα, επιδιώκουν να θέσουν την Κύπρο σε μόνιμη ομηρία από την κατοχική Τουρκία, και τους πολίτες, ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, σε μόνιμο διχασμό.

Η μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη δείχνει το δρόμο για ελευθερία και δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε όπως μας δίδαξε: «Μέχρι τη νίκη πάντοτε».

Κύπρος, Ελλάδα, ΕΔΕΚ: Σκεπασμένος από τις 3 μεγάλες του αγάπες, έφυγε ο «γιατρός»


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: