«Νέο SMS του Νίκου» αποκαλύπτει στην Προανακριτική ο Καλογρίτσας: Ο Παππάς κοιμόταν σπίτι μου

Ο Χρήστος Kαλογρίτσας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Προανακριτικής στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, μέσω ΚΥΠΕ




O επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας μίλησε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την ύπαρξη επιπρόσθετου αποδεικτικού υλικού, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του για τον ρόλο του κ. Νίκου Παππά στη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Κατά την έναρξη του τρίτου μέρους της κατάθεσής του στην Προανακριτική που ερευνά τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι υπάρχει έγγραφο μεταξύ της δικής του εταιρείας και της CCC, που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά». Επίσης, είπε ότι έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα SMS, μεταξύ των οποίων και την γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ανέφερε: «Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο:

  • «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε: «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππας ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

«Συνάντησα πολλές φορές τον Νίκο Παππά με δεκάδες τρίτους»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας αφού ολοκλήρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση δέχτηκε ερωτήσεις από τους εισηγητές των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε να απαντήσει και για τις αναφορές σε «White House» και «White Porscha» που γίνονται στα email που του έστελνε η CCC κατά την διάρκεια του συντονισμού για την μεταφορά χρημάτων. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι την επίμαχη περίοδο των τηλεοπτικών αδειών μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χούρι (CCC) εσείς και ο Παππάς; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;

Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.

Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και για αυτές.

Η ερμηνεία του «White house»: Επρόκειτο για απόφαση από πολύ ψηλά

Στη συνέχεια του διαλόγου του βουλευτή της ΝΔ με τον εργολάβο ο Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Χρήστο Καλογρίτσα για το «white house» και τον «white porscha»…

Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».

Πλεύρης: Το white porscha;

Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».

Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομά σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι;

Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα…

Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο κ. Παππάς;

Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.

Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;

Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα. Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα… το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος.

Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε;

Καλογρίτσας: Το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.

Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τον μάρτυρα να εξηγήσει το περιεχόμενο των SMS που αντάλλαξε με τον κ. Παππά και κυρίως το σημείο που γίνεται αναφορά για την εγγυητική επιστολή.

Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τόμπρας. Ο Τόμπρας είπε πως υπήρχε αφανής εταιρεία.

Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά;

Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χούρι. Πήγα στο Πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Scripta Manent: Ο Καλογρίτσας στη Βουλή με SMS του Νίκου Παππά * «Απειλεί» ότι θα θυμηθεί κι άλλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: