Νέες αστειότητες Τσαβούσογλου για Λιβύη: Να φύγουν τα ξένα στρατεύματα, λέει, αλλά όχι τα δικά μας!

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στο Βερολίνο, Γερμανία. EPA/ANNEGRET HILSE / POOL




Η Τουρκία και η Γερμανία συμφωνούν ότι όλοι οι ξένοι μισθοφόροι πρέπει να φύγουν από τη Λιβύη, όμως η Άγκυρα έχει μια διμερή συμφωνία με τη λιβυκή κυβέρνηση για να σταθμεύουν εκεί τα στρατεύματά της, υποστήριξε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Χθες, Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν πως η αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη θα ήταν ένα «σημαντικό σινιάλο», καθώς οι δύο ηγέτες δήλωσαν πως υποστηρίζουν τη νέα προσωρινή λιβυκή κυβέρνηση, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στο Βερολίνο, υποστήριξε πως τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο συμφωνίας με την προηγούμενη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και δεν πρέπει να συγχέονται με τους ξένους μισθοφόρους που σταθμεύουν εκεί.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό η Ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: