Νέα έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο: Μετά την αναβάθμιση – έκπληξη από S&P

Image by Gerd Altmann from Pixabay




Νέα «έξοδο» στις αγορές με 5ετές ομόλογο πραγματοποιεί το ελληνικό δημόσιο, όπως γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του θετικού κλίματος, μετά την αναβάθμιση – έκπληξη του οίκου Standard &Poor’s.

 Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την ακριβή ημερομηνία να καθορίζεται από τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Η σχετική διαδικασία θα «τρέξει» από τις Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη έξοδο στις αγορές από τις αρχές του 2021, καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες εκδόσεις 10ετούς (3,5 δισ. με επιτόκιο 0,807%) και 30ετούς (2,5 δισ. με επιτόκιο 1,956%) ομολόγου. 

Το ελληνικό δημόσιο έχει καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Η σημερινή εξέλιξη επέρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης της ελληνικής αξιολόγησης σε «ΒΒ» από τον οίκο Standard & Poor’s, βελτιώνοντας περαιτέρω το επενδυτικό περιβάλλον.

Οι αξιολογήσεις της Ελλάδας
Moody’s Ba3
Standard & Poor’s BB
Fitch BB
DBRS BB(low)

Σήμερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στο 0,99%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται σε 0,159%.

Πηγή: kathimerini.gr/moneyreview.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σε επίπεδα ρεκόρ το εμπορικό έλλειμα των ΗΠΑ τον Μάρτιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: