Μονομερής εκεχειρία στη Γάζα από Νετανιάχου: Ενθαρρυντικές οι πληροφορίες λέει η Ψάκι

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. EPA, Yuri Gripas




Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ θα κληθεί να ψηφίσει σήμερα μια πρόταση για μονομερή εκεχειρία στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε διάστημα 24 ωρών, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Kan.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή, η οποία μεταδόθηκε μία ώρα αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε αυτό το όργανο λήψης αποφάσεων.

Από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε «ενθαρρυντικές» τις πληροφορίες ότι γίνονται ενέργειες για μια κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε δει αναφορές για μια κίνηση προς μια πιθανή κατάπαυση του πυρός. Αυτό είναι σαφώς ενθαρρυντικό», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος.

Οι διπλωματικές ενέργειες για την επίτευξη εκεχειρίας εντάθηκαν σήμερα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης, όμως το Ισραήλ απείλησε να αυξήσει τα πλήγματα στη Γάζα, αφού ξανάρχισαν οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς, έπειτα από μια σύντομη παύση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Επικοινωνία Μπάιντεν με τον Σίσι για την αποκλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα Γάζα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: