Μιχάλης Ιγνατίου: Ο Μπάιντεν δεν παίζει, όπως ο Τραμπ * Τα 7 τελεσίγραφα στον Ερντογάν τον Ιούνιο

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, ιδρυτής της Hellas Journal στο δελτίο ειδήσεων του OmegaTv με τον παρουσιαστή Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία via Omega TV




Στις πληροφορίες για την προετοιμασία της συνάντησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος – αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας από την Ουάσιγκτον.

Ο ιδρυτής της Hellas Journal μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Omega TV και τον Μιχάλη Παυλίδη αναφέρθηκε στα τελεσίγραφα που θα τεθούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στο Τούρκο, ομόλογό του.

Επισήμανε πως είναι αναμενόμενο ο Ερντογάν να επιθυμεί βελτίωση σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας, αλλά το πρόβλημα του είναι ότι θέλει να γίνει με τους δικούς του όρους, παραγνωρίζοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν είναι ο Τραμπ.

Σίγουρα, είπε, οι ΗΠΑ επιθυμούν την επιστροφή της Τουρκίας στο «δυτικό μαντρί» αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει η Τουρκία να τερματίσει την αντιδυτική και αντισημιτική προπαγάνδα της που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Επίσης πρέπει να διώξει τους ρωσικούς S-400 και να τερματίσει και τη στρατιωτική σχέση της με τη Μόσχα. Πρέπει να κάνει και πολλά ακόμη αλλά αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

 

Προφανώς όλα αυτά είναι δύσκολα αλλά ο Μπάιντεν δεν παίζει.

Θα του πει ότι η Τουρκία πρέπει να γίνει μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, τις αρχές του ΝΑΤΟ, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Επίσης θα του ζητηθεί να τερματίσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο απέναντι σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Η συνάντηση θα γίνει στις 14 Ιουνίου, εφόσον πάνε καλά ταπράγματα.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη GOOGLE NEWS

Μιχάλης Ιγνατίου: Το μήνυμα των Ηνωμένων Πολιτειών και η στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: