Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός για τους άνω των 18, από τo gov.gr το πράσινο πιστοποιητικό

File Photo: Πολίτες περιμένουν σε ουρά για να εισέλθουν στο Εμβολιαστικό Κέντρο τοτ Ελληνικού προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της covid 19. ο 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 18 ετών και άνω γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ κ. Π. Αρκουμανέας που μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας της χώρας εκτίμησε ότι παρατηρείται αποκλιμάκωση τις τελευταίες εβδομάδες:  «Δεν έχουμε φτάσει όμως ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα. Δεν έχει τελειώσει η πανδημία», ανέφερε.

Για τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρκουμανέας είπε πως χθες, συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια, όχι από το self test.

Για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων σε διάφορες δραστηριότητες, είπε πως η κουβέντα έχει γίνει, ωστόσο αναμένεται να εμβολιαστούν όλες οι ηλικιακές ομάδες πρώτα για να αποφασιστεί οτιδήποτε.

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση των πολιτών για βλάβες μετά από τον εμβολιασμό, ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εμφάνισαν προβλήματα υγείας μετά από εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το «πράσινο» πιστοποιητικό, εξήγησε ότι θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από το gov.gr, αφότου έχουμε εμβολιαστεί ή κάνει 72 ώρες πριν PCR τεστ ή τεστ αντισωμάτων.

Για το τείχος ανοσίας, που υπολογίζεται περίπου στο 70% από το σύνολο του πληθυσμού,  εκτίμησε ότι θα το έχουμε πετύχει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι 60 ετών και άνω.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Στραγγάλισαν νεαρή μάνα δίπλα στο μωρό της: Δεμένος σε καρέκλα ο σύζυγος – Σκότωσαν ακόμα και το σκυλί της οικογένειας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: