Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κερατέα, συναγερμός στην Πυροσβεστική

File Photo: Εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Αλεποχώρι, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ




Συναγερμό στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Ρουμουντί του δήμου Λαυρεωτικής στην Κερατέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πριν από λίγο  απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι περίπου 15 σπιτιών που είναι διάσπαρτα στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη φροντίδα του δήμου, καθώς στον τόπο της φωτιά είναι από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.

  •    Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Γεράνεια: Η χειρότερη δασική πυρκαγιά της δεκαετίας στην Ελλάδα – 71.000 στρέμματα στάχτη, 52.000 δάσος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: