«Μ’ ακολουθούσε αμίλητος σαν σκιά» λέει η κοπέλα για τον 22χρονο φοιτητή: Τον ψάχνουν για άλλες τρεις υποθέσεις [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσιοποίησε η παθούσα




Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 22χρονος που συνελήφθη χθες με την κατηγορία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μια κοπέλα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ο 22χρονος -που φέρεται να είναι φοιτητής- ακολούθησε την κοπέλα μέχρι το σπίτι της, κρατείται στην ΓΑΔΑ, όπου σχηματίζεται δικογραφία και σε λίγη ώρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 22χρονος φέρεταιο να έχει διαπράξει άλλες τρεις παρόμοιες επιθέσεις σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Ακρόπολη.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε το ίδιο το θύμα του περιστατικού με ανάρτησή της στο Facebook, συνοδεύοντας μάλιστα την καταγγελία της με φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται εντός της πολυκατοικίας.

Η ανάρτηση της κοπέλας

Στην ανάρτησή της ανέφερε:

«Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.
Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης», αναφέρει η κοπέλα.

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, ο καταγγελόμενος αναγνωρίστηκε και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Με ακολουθούσε σαν σκιά

Σε συνέντευξή της στον ιστότοπο Πρώτο Θέμα η κοπέλα περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησε:

Αρχικά γυρνούσα από την περιοχή της Καλλιθέας, όταν στη λεωφόρο Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, αισθάνομαι ότι κάποιος με ακολουθεί. Ήμασταν με τα πόδια και εγώ και εκείνος. Αισθάνθηκα κάπως ανήσυχα εκείνη την ώρα γιατί ήταν και αργά ήταν γύρω στις 00:30. Ξεκίνησα να περπατάω πιο γρήγορα προς το σπίτι μου. Κάποια στιγμή τον έχασα, αλλά έκανα λάθος γιατί την ώρα που κατευθυνόμουν προς την είσοδο της πολυκατοικίας τον είδα ξανά. Άνοιξα την πόρτα, μπήκα γρήγορα και ταυτόχρονα έκλεισα με τα χέρια την πόρτα, ώστε να μην έχει χρόνο να μπει. Τότε, όπως φαίνεται στο βίντεο, εμφανίζεται αυτός. Εγώ μέχρι τότε δεν ήξερα ότι αυτός περπατούσε και είχε έξω το μόριο του. Στην κάμερα το είδα. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα στην αστυνομία και έκανα μήνυση».

Η νεαρή κοπέλα επέλεξε να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας της στο facebook το όλο σκηνικό, προκειμένου έτσι να προστατέψει κι άλλες ανυπεράσπιστες γυναίκες, που ίσως έχουν κάποια παρόμοια εμπειρία:

«Όλο αυτό το σκηνικό διαρκεί τουλάχιστον πέντε λεπτά. Δεν μου έχει μιλήσει καθόλου και είναι σαν μια σκιά. Είχα τρομοκρατηθεί γιατί ήμουν μόνη στο δρόμο και η αλήθεια είναι πως καθημερινά ακούμε πάρα πολλά. Ήμουν εύκολο θήραμα, μόνη σε ένα δρόμο σκοτεινό».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-5-2021 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι «μετά από καταγγελία ημεδαπής, άτομο την προσέγγισε πρώτες πρωινές ώρες της 6-5-2021 κατά την επιστροφή στην οικία της, προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ανωτέρω πράξης».

Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ακόμη τρεις επιθέσεις με φερόμενο ως δράστη τον 22χρονο που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη εξιχνίασε η αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: