Λήγει τα μεσάνυχτα η εντολή σε Νετανιάχου για σχηματισμό κυβέρνησης: Καμιά πρόοδος

FILE PHOTO: Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου EPA, DEBBIE HILL , POOL




Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για να σχηματίσει νέα κυβέρνησης εκπνέει τα μεσάνυχτα χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη πως ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας θα μπορέσει να σπάσει το αδιέξοδο των δυο και πλέον τελευταίων χρόνων.

Επίσης δεν υπάρχει επίσης εγγύηση πως στην περίπτωση που αποτύχει ο ηγέτης της κεντροδεξιάς, τα κόμματα εκτός της μεταβατικής του κυβέρνησης θα μπορέσουν να γεφυρώσουν τις πολιτικές τους διαφορές και θα τον εκθρονίσουν.

Ο 71 ετών Νετανιάχου βρίσκεται στην πρωθυπουργία από το 2009 ενώ είχε και μια τριετή θητεία στην δεκαετία του 90. ΄Εχει δώσει μάχες για την πολιτική του επιβίωσε σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2019 και επίσης έχει παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της εγκληματικής διαφθοράς τις οποίες αρνείται.

Εάν ο Νετανιάχου αποτύχει να παρουσιάσει μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής μέχρι τα μεσανυχτα, ο πρόεδρος της χώρας, Ρέιβεν Ρίβλιν μπορεί να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλο μέλος του κοινοβουλίου. Κοινή παραδοχή είναι ότι η εντολή θα πάει στον 57χρονο Γαίρ Λαπίντ, του οποίου το κεντρώο κόμμα Yesh Atid ήρθε δεύτερο μετά το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου στις εκλογές της 23ης Μαρτίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Χαστούκι στον Ακάρ κι από τη Βαγδάτη: Δεν έχετε δουλειά στο βόρειο Ιράκ, παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: