Κολομβία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται στη γειτονιά όπου κατοικεί ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στη Μπογοτά της Κολομβίας. EPA, Carlos Ortega, μέσω ΚΥΠΕ
Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Κολομβίας, Αλμπέρτο Καρασκίλια καθώς η κυβέρνηση απέσυρε την αμφιλεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση

Η μεταρρύθμιση είχε προκαλέσει πολυήμερες, μαζικες και αιματηρές διαδηλώσεις όπως και σθεναρή αντίσταση κατά του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, Ιβάν Ντούκε επέμεινε την Κυριακή πως είναι αναγκαίο να υπάρξει μεταρρύθμιση για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα, ωστόσο τόνισε πως ένα νομοσχέδιο θα είναι προϊόν συναίνεσης μεταξύ εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

«Η συνέχιση παρουσίας μου στην κυβέρνηση θα περιπλέξει την ταχεία και αποτελεσματική οικοδόμηση της απαραίτητης συναίνεσης», ανέφερε ο κ. Καρασκίλια στην ανακοίνωση του υπουργείου για την παραίτησή του.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν κατά τις διαδηλώσεις των τελευταίων πέντε ημερών εναντίον του νομοσχεδίου, με την κυβέρνηση να διατάζει την ανάπτυξη του στρατού σε κάποιες πόλεις.

Με πληροφορίες από Reuters και AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπογοτά, Κολομβία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Πολύνεκρη τραγωδία στο Μετρό του Μεξικού: Η στιγμή που η γέφυρα καταρρέει

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: