Κλαίγεται και παρακαλά για τη φιλία του Σίσι ο Ερντογάν: Ο αιγυπτιακός λαός και το τουρκικό έθνος έχουν μία ιστορική ενότητα!!!

File Photo: Ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Τα έχει βρει «μπαστούνια» στην Αίγυπτο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η εξωτερική πολιτική που ακολούθησε και η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, τον έχουν ρίξει στα «σχοινιά» του πολιτικού ριγκ.

Όπως πάντα θρασύδειλος, αυτή τη φορά παρακαλά την Αίγυπτο για τη φιλία της.

Ξέχασε τα «δικτάτορας» και “δολοφόνος” ο Σίσι και μιλάει για την… παλιά φιλία των δύο λαών.

Αφού δεν κατάφερε να… ανατρέψει τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αφού οι… αδελφοί του «αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν βγήκαν από τον μανίκι του ως «πολιτικός άσος» , κλαίγεται για τη φιλία του Σίσι.

Έτσι θυμήθηκε παλιές σχέσεις και δήλωσε πόσο στεναχωριέται που ο αιγυπτιακός λαός αναπτύσσει φιλία με τον ελληνικό.

Στο πλαίσιο δηλώσεων στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος της Τουρκίας μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

Η στάση μας απέναντι στον αιγυπτιακό λαό είναι πολύ, πολύ θετική. Με άλλα λόγια, ο αιγυπτιακός λαός και το τουρκικό έθνος έχουν μία ιστορική ενότητα. Επομένως, αγωνιζόμαστε να ανακτήσουμε την ιστορική μας ενότητα με τον αιγυπτιακό λαό, όχι ως αδέλφια που είναι εχθροί, αλλά ως φίλοι. Και όπως είπα προηγουμένως, μας λυπεί να βλέπουμε τον αιγυπτιακό λαό ‘με το ζόρι’ μαζί με τον ελληνικό λαό. Μας λυπεί να τους βλέπουμε να είναι σε αλληλεγγύη με αυτούς. Το έχω πει και προηγουμένως. Τώρα έχει ήδη ξεκινήσει η νέα διαδικασία. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και στη συνέχεια ξεκίνησαν τα μέλη του Υπουργείου Εξωτερικών μας. Θα συνεχίσουμε να το επεκτείνουμε και να το αναπτύσσουμε αυτό.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Απομονωμένος ο Ταγίπ γλύφει εκεί που έφτυνε: Οι απίστευτα σκληροί όροι του αλ Σίσι στον Ερντογάν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: