Κλασικά κόλπα Πούτιν: Μηνύματα και προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πριν τη συνάντηση με Μπάιντεν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας με τον Πορτογάλο ομόλογό του, στη συνάντησή του στη Μόσχα epa09238762 EPA/PAVEL GOLOVKIN / POOL




Η Ρωσία δήλωσε σήμερα Δευτέρα, 31/5, ότι ενδέχεται να στείλει μια σειρά από «δυσάρεστα» σήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες μέρες.

Και ότι η Ουάσιγκτον δείχνει απροθυμία να συζητήσει όλα τα θέματα στην σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν δήλωσε ότι κατά την συνάντηση τους στις 16 Ιουνίου θα πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να ξεκινούν από το ότι, μια σειρά σημάτων που θα λάβουν από την Μόσχα και μάλιστα τις επόμενες μέρες -δεν μιλάω στην προκειμένη περίπτωση για την συνάντηση κορυφής, δεν ξέρω πως θα πραγματοποιηθεί- θα είναι για αυτούς δυσάρεστα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ , προσθέτοντας ότι «οι ημερήσιες διατάξεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν συμπίπτουν, αλλά εμείς παραδοσιακά είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε ζητήματα τεθούν από αμερικανικής πλευράς».

Και στρατός στα σύνορα

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού, δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει περίπου 20 νέους στρατιωτικούς σχηματισμούς και μονάδες κοντά στα δυτικά της σύνορα έως το τέλος του έτους ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ.

«Οι ενέργειες των δυτικών εταίρων μας καταστρέφουν το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας και μας αναγκάζουν να λάβουμε ανάλογα αντίμετρα», δήλωσε ο Σαϊγκού, προσθέτοντας ότι «περίπου 20 σχηματισμοί και μονάδες θα αναπτυχθούν στην Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση έως το τέλος του έτους».

Με πληροφορίες από Reuters-TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ // Μ.ΜΕΝ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τουρκία: Πράκτορες της MIT απήγαγαν και «επαναπάτρισαν» με τη βία ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: