Κατηγορίες για ρωσική διείσδυση στην “αυλή” της Μέρκελ: Αναφορές στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στο Βερολίνο. EPA, TOBIAS SCHWARZ, POOL




Η Ρωσία έχει στρατολογήσει συμμάχους στον κλειστό κύκλο της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ και στις αυστριακές Υπηρεσίες Πληροφοριών, προειδοποίησε ο εξόριστος Ρώσος επιχειρηματίας Mikhail Khodorkovsky, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Euobserver, (κείμενο Andrew Rettman).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου δικτύου υπέρ του Κρεμλίνου σε κράτη της Ε.Ε., όπως η Τσεχία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία.

Σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Yevgeny Prigozhin, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας φιλικά προσκείμενος στο Κρεμλίνο προσπάθησε να δημιουργήσει ένα φιλικό προς το Κρεμλίνο κόμμα στην Ελλάδα γύρω από τον Έλληνα πολιτικό, Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη.

Όπως αναφέρεται, ο Prigozhin δραστηριοποιούνταν στην παροχή γερμανικών εξαρτημάτων για ρωσικά όπλα μαζικής καταστροφής και στη στρατολόγηση Γερμανών πολιτικών για τη νομιμοποίηση ύποπτων εκλογικών αποτελεσμάτων σε φιλορωσικές χώρες στην Αφρική.

Επίσης, οι μηχανισμοί τρολ διαδικτύου του Prigozhin συμμετείχαν στην πρόκληση αντιγαλλικών αισθημάτων σε αφρικανικές χώρες και στην πρόκληση διπλωματικών συγκρούσεων μεταξύ Ιταλίας –Γαλλίας.

Για την Κύπρο γίνεται αναφορά στην πρώην Εισαγγελέα, Ελένη Λοϊζίδου η οποία «ανεπίσημα έδινε συμβουλές στις ρωσικές Αρχές για πολλά χρόνια, παρέχοντας εσωτερικές πληροφορίες» και «έκανε παρεμβάσεις σε νομικές υποθέσεις υπέρ του Κρεμλίνου».

ΠΗΓΗ: Euobserver, Andrew Rettman – Russia penetrated Merkel’s ‘inner circle’, Khodorkovsky says

Ιμπεριαλιστικές οι φιλοδοξίες της Τουρκίας, σημειώνει Γερμανός ιστορικός: “Το όραμα της μεγάλης δύναμης”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: