Kαθηλωτική μαρτυρία Γρηγοράκου για την κόλαση του ιού: Το σώμα έτρωγε τις σάρκες του [video]




Με φωνή που πρόδιδε ακόμη την μεγάλη περιπέτειά του από τον κορωναϊό, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος περιέγραψε την τρομακτική εμπειρία της νόσου μέσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην οποία διήνυσε περίπου δύο μήνες, τις 45 εξ αυτών διασωληνωμένος.

Γιατρός στο επάγγελμα και μάλιστα εντατικολόγος, ο κ. Γρηγοράκος έστειλε με τη μαρτυρία του το ισχυρότερο μήνυμα στους πάσης φύσεως αρνητές του κορωνοϊού και των εμβολίων.

Αυτό άλλωστε τόνισε και ο ίδιος:

«Ο λόγος που βγήκα  να μιλήσω είναι να πως σε αυτούς τους αρνητές που λένε όλες αυτές τις συνωμοσίες, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο. Με το εμβόλιο οι παρενέρεγιες αυτές θα ήταν ελάχιστες», ανέφερε.

«Ημουνα μία κούκλα με ανοιχτά μάτια. Δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Οι μύες μου είχαν αυτοκανοβαλιστεί, έτσι λέγεται ο όρος. Για να μπορέσει να παράγει ενέργεια το σώμα, ο οργανισμός καταναλίσκει μία ειδική ουσία που την βρίσκει πολύ ευκολα μέσα από τους μύες. Ο οργανισμός τρώει τις σάρκες του», είπε ο κ. Γρηγοράκης που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΘ έχασε 42 κιλά.

Ο κ. Γρηγοράκος κόλλησε τον ιό φροντίζοντας έναν ασθενή σε εντατική θεραπεία έχοντας αρχικά λίγα συμπτώματα.

«Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία.»

«Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Ηταν απίστευτη η μοναξιά που ένιωσα όταν ξύπνησα. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σαν νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πέντε μήνες μετά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει. «Ήμουν ένα σακί», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο πρώτος εμβολιασθείς Ελληνας δηλώνει 5 μήνες μετά: Μόνο αυτό μπορεί να σε σώσει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: