Κανονικά το τεστ του Γκροζάν με τη Mercedes: Κλείνει όμως το κεφάλαιο της Formula I

File Photo Ο Γάλλος οδηγός αγώνων Ρομέν Γκροζάν EPA/TOLGA BOZOGLU μέσω ΚΥΠΕ




Μπορεί να άλλαξε σήμερα (14/5) η ημερομηνία διεξαγωγής του εφετινού γαλλικού γκραν πρι, αλλά το τεστ του Ρομέν Γκροζάν με τη Mercedes, με το οποίο ο Γάλλος οδηγός θα κλείσει το «κεφάλαιο» της Φόρμουλα Ένα στην καριέρα του, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην πίστα «Πολ Ρικάρ» στις 29 Ιουνίου.

Εξαιτίας των αλλαγών που έγιναν στο καλαντάρι του πρωταθλήματος, επειδή δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί το τουρκικό γκραν πρι, το γαλλικό γκραν πρι, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 25-27 Ιουνίου, θα λάβει τελικά χώρα μια εβδομάδα νωρίτερα. Έτσι, ο Γκροζάν, ο οποίος στις 20/6 «τρέχει» σε αγώνα στο πρωτάθλημα IndyCar στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα μπορέσει να κάνει μερικούς γύρους επίδειξης πριν από την έναρξη του γκραν πρι της πατρίδας του.

Υπενθυμίζεται ότι η καριέρα του 35χρονου οδηγού στη Φόρμουλα Ένα τελείωσε πρόωρα, ύστερα από το ατύχημα που είχε τον περασμένο Νοέμβριο (29/11) στο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Τα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη στα χέρια του, όταν το μονοθέσιό του τυλίχθηκε στις φλόγες, είχαν ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στους τελευταίους δύο αγώνες της χρονιάς, ενώ το συμβόλαιό του με τη Haas δεν ανανεώθηκε μετά το 2020. Όταν ανάρρωνε στο νοσοκομείο, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, του υποσχέθηκε ένα τεστ με τη γερμανική ομάδα, προκειμένου να τελειώσει την καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα με τους δικούς του όρους. Έτσι, ο Γκροζάν θα οδηγήσει για μια ολόκληρη ημέρα την W10 -το μονοθέσιο με το οποίο ο Λιούις Χάμιλτον στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα για το 2019- επί γαλλικού εδάφους, την ημέρα που θα συμπληρώνονται επτά μήνες από το ατύχημα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

 

Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: