Κανείς δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής νίκης Μπάιντεν διαβεβαιώνει ο Κέβιν Μακάρθι

Ο Kevin McCarthy της Καλιφόρνια, αριστερά, μιλά ως ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, 12 Μαΐου 2021. EPA, Oliver Contreras




Κανένας από τους Ρεπουμπλικάνους δεν αμφισβητεί τη «νομιμότητα» της νίκης του Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε σήμερα ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ακολουθώντας αντίθετη πορεία από τις αβάσιμες κατηγορίες που διατυπώνει ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για εκλογική απάτη.

Κατά χρονική σύμπτωση, ο Κέβιν Μακάρθι έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση απομάκρυνσης της Λιζ Τσέινι από την ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων, η οποία είχε χαρακτηριστεί μαύρο πρόβατο από τον Τραμπ και από πολλούς βουλευτές του στρατοπέδου του, λόγω της αδιάκοπης κριτικής της για το «μεγάλο ψέμα» του τέως προέδρου για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

«Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς για την νομιμότητα των προεδρικών εκλογών», δήλωσε ο Μακάρθι, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά την έξοδό του από την συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν, προφανώς ανυπόμονος να δείξει, παρά την ψηφοφορία για την απομάκρυνση της Τσέινι, ότι το κόμμα του δεν στηρίζει τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες Τραμπ.

«Πιστεύω ότι όλα αυτά έχουν τελειώσει. Συναντηθήκαμε εδώ με τον πρόεδρο», είπε.

Για σχεδόν δύο ώρες, ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την εξουσία στις 20 Ιανουαρίου με τους τέσσερις ηγέτες του Κογκρέσου: τους Δημοκρατικούς Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής, και Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, καθώς και με τους Ρεπουμπλικάνους Μιτς Μακόνελ, νούμερο ένα των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, και τον Κέβιν Μακάρθι.

Νωρίτερα σήμερα, οι 212 Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ψήφισαν για την απομάκρυνση της Τσέινι από τη θέση της ως νούμερο 3 στην κοινοβουλευτική ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή σε μια γρήγορη προφορική ψηφοφορία πίσω από κλειστές πόρτες.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι ο πρώην πρόεδρος θα μείνει για πάντα μακριά από το Οβάλ Γραφείο», αντέδρασε η κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι.

Αυτή η συντηρητική βουλευτής «δεν έχει καμία προσωπικότητα και δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στην πολιτική μας ζωή ή στη χώρα μας», δήλωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων και τέως πρόεδρος Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

 

Εκκλήσεις Μπλίνκεν στον Νετανιάχου για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: