Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Σχέδιο Παππά το κανάλι ΣΥΡΙΖΑ με εικονική υπεργολαβία κι εμένα “μπροστινό”

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας παρευρίσκεται στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Παππά κατά την άσκηση των καθηκόντων, στη Βουλή, Αθήνα, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Καταθέτει από τις 10:20 πμ στην προανακριτική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Η εξέτασή του είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορονοϊό και λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

O επιχειρηματίας φέρεται να επιμένει στους «κεραυνούς» του κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για ενορχήστρωση σχεδίου απόκτησης καναλιού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστινό» τον ίδιο και με χρήματα για την εγγυητική επιστολή μέσω εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και «φίλου» του σε ρόλο “προξενητή”.

  • Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι διαθέτει πλήθος e-mail και sms, τα οποία αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του για την εικονικότητα της υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, τα οποία και απείλησε ότι θα καταθέσει αν δεν αποκατασταθεί το όνομά του.

Στον αντίποδα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποδομήσουν τα καταγγελλόμενα από τον κ. Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά, καθώς και τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ρευστότητας την εποχή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, επικαλούνται την ύπαρξη εγγράφου από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καλογρίτσας είχε καταθέσει σε αυτή 8 εκατομμύρια ευρώ  την 1η Ιουλίου 2016, πολύ πριν δηλαδή τον Αύγουστο οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και πολύ πριν να γνωρίσει τους αδερφούς Χούρι της CCC.

Η κατάθεση διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου καθώς ο μάρτυρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε το φάρμακό του.

Από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/skai.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας: Για τις εξελίξεις στη Γάζα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: