Ιαπωνική εφημερίδα ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων: Τους χαρακτηρίζει «απειλή για την υγεία»

File Photo Το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο EPA/FRANCK ROBICHON μέσω ΚΥΠΕ




Η ιαπωνική εφημερίδα «Asahi», επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ζήττησε σήμερα (26/5) την ακύρωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε «απειλή για την υγεία», καθώς η χώρα βιώνει επί του παρόντος ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωναϊού.

Η εφημερίδα προέτρεψε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, να «εξετάσει την κατάσταση ήρεμα και αντικειμενικά» και «να λάβει την απόφαση να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι».

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τους αγώνες (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, ο ιαπωνικός πληθυσμός εναντιώθηκε στην διεξαγωγή τους, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις.

Οι υπεύθυνοι της «Asahi», εκτιμούν ότι, ενόψει της αβεβαιότητας που σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας, η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, θα ισοδυναμούσε με ένα «στοίχημα που δεν είναι αποδεκτό».

Η ιαπωνική εφημερίδα, που χαρακτηρίζει ως «εγωϊστική» την στάση της ΔΟΕ, υπενθυμίζει τις «συγκεχυμένες παρατηρήσεις» του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόατες, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνου, ακόμη κι εάν η πόλη του Τόκιο θα έπρεπε να παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναφορικά με την πανδημία και σε σχέση με άλλες χώρες, με περίπου 12.000 καταγεγραμμένους επίσημους θανάτους από τις αρχές του 2020, η Ιαπωνία κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 από τις 47 περιφέρειες της, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης υγείας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Το Europa League αρχίζει στις 5 Αυγούστου με αλλαγές και χωρίς ελληνικές ομάδες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: