Οι Τούρκοι λένε ότι θα βγάλουν 132 πλοία σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο στην Θαλασσόλυκος 2021: Μάλλον εννοούν πλοία και τις βάρκες…

Η Τουρκία στην άσκηση Θαλασσόλυκος 2021 θα επιχειρήσει μεγάλη συγκέντρωση μονάδων επιφανείας κι όχι μόνο. Φωτογραφία πηγή Τουρκικό Ναυτικό




Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου η άσκηση Θαλασσόλυκος 2001 του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Η άσκηση πραγματοποιείται με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των δυνάμεων του ναυτικού. Θα συμμετάσχουν 132 πλοία, 10 υποβρύχια, 43 αεροσκάφη, 28 ελικόπτερα και 14 η επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Ταυτόχρονα θα συμμετάσχει προσωπικό που ανέρχεται σε 25 χιλιάδες.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν ακόμη ομάδες αμφίβιων καταδρομέων SAT ve SAS, επιθετικά ελικόπτερα του στρατού ξηράς, επιθετικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφη προειδοποίησης και μεταγωγικά, σωστικές ομάδες και ελικόπτερα διάσωσης, δυνάμεις και ελικόπτερα των ειδικών δυνάμεων, κορβέτες του λιμενικού για έρευνα και διάσωση καθώς και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Φυσικά δεν ξέρουμε πως μετράνε οι Τούρκοι τα πλοία διότι για να παρατάξουν 132 μάλλον εννοούν πλοία και τα φουσκωτά σκάφη και ρυμουλκά και πάσης φύσεως βοηθητικό. Προφανώς πρόκειται για μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Με τη δική του «Λόγχη» το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο βυθίζει στόχους και θυμίζει την ισχύ που διαθέτει (video, photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: