Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στην τουρκική πρεσβευτική κατοικία…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες. Φωτογραφία via Twitter, Turkish Embassy




Μήπως ότι μας κάνουν οι Τούρκοι και ειδικά ο Ταγίπ Ερντογάν, μας αξίζει; αναρωτήθηκε καλός φίλος βλέποντας το μήνυμα του Τούρκου εθνικιστή διπλωμάτη στο Twitter, του Umut Acar, ο οποίος στο παρελθόν, εξύβρισε συλλήβδην την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής.

Ο εν λόγω ισλαμοεθνικιστής φανατικός οπαδός του Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε σε μήνυμα της αμερικανικής χριστιανικής οργάνωσης IDC, που αφορούσε την προσπάθεια των βουλευτών Καρολίν Μαλόνι και Γκας Μπιλιράκη για να προστατευθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και οι ομογενείς μας της Πόλης.

Και ισχυρίστηκε ο εν λόγω τύπος ότι ο κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν διαμαρτύρονται για την παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας, προφανώς επειδή …περνάνε καλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι ομογενείς μας της Τουρκίας, κάτι το οποίο φυσικά ΔΕΝ συμβαίνει. Και αναρωτήθηκε γιατί να διαμαρτύρονται οι Αμερικανοί νομοθέτες.

Πάνω απ΄ όλα είναι ανόητος ο εν λόγω ισλαμοεθνικιστής διπλωμάτης αλλά εκμεταλλεύεται τις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος βεβαίως δεν μπορεί να αρνηθεί και να μην επισκεφθεί τον Τούρκο πρόεδρο όταν του το ζητήσει. Και δεν συμφωνώ με αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο. Είναι ένας εγκλωβισμένος Ιεράρχης σε μία πολύ εχθρική χώρα.

Όμως, ο κ.  Ελπιδοφόρος, που αν δεν απατώμαι είναι πλέον Αμερικανός υπήκοος, έχει κάθε δικαίωμα να απαντά αρνητικά στον Τούρκο πρέσβη όταν τον προσκαλεί στην τουρκική πρεσβευτική κατοικία για να τον χρησιμοποιήσει στην προπαγάνδα του. Διότι δίνει την ευκαιρία στους Τούρκους να τον χρησιμοποιούν ασύστολα. Και να τον περιπαίζουν και από πάνω.

Η υπόθεσή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δεν είναι η ίδια με αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος απειλείται από το τουρκικό καθεστώς αν και προστατεύεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Αλλά ο κ. Ελπιδοφόρος; Δεν απειλείται από κανένα στην ασφάλεια της Νέας Υόρκης.

Ας κόψει, λοιπόν, τα πολλά-πολλά με τους Τούρκους, διότι φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση τους Αμερικανούς νομοθέτες που βοηθούν πραγματικά και γνήσια το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους ομογενείς μας που παλεύουν για την Οθροδοξία.

Στο μήνυμα του, ο υποτακτικός του Ερντογάν αναφέρει:

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συναντάται τακτικά με τον Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος της Αμερικής βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Τούρκο Πρέσβη στις ΗΠΑ. Παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και δεν είναι αυτοί αλλά οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ που θέτουν (το θέμα); Πραγματικά;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: