Οι τουρίστες έρχονται: Στα Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, ξεκίνησαν οι κρατήσεις στην Ίο

To νησί της Ίου από ψηλά. Photo screenshot via YouTube video Discover IOS




Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας που προσβλέπουν σε αύξηση της τουριστικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι.

Στην Ίο δηλώνουν έτοιμοι ενόψει της νέας σεζόν να υποδεχτούν τουρίστες και επισκέπτες, ενώ με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 5» στο λιμάνι της Σούδας «άνοιξε» για τα Χανιά η περίοδος της κρουαζιέρας.

Στο νησί της Ίου την εικόνα του ασφαλούς προορισμού ενισχύει η σημαντική ανταπόκριση των κατοίκων στους εμβολιασμούς. Εκτιμάται πως μέχρι τέλος του μήνα 1825 άτομα θα έχουν εμβολιαστεί, σε πληθυσμό 2050 μόνιμων κατοίκων, βάσει της τελευταίας απογραφής.

Συνειδητοποιώντας πως δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση, αξιοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία όλης της προηγούμενης περιόδου σχετικά με τον ορθό τρόπο διαχείρισης της κατάστασης. δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ίου, Πλούτωνας Κοριτσιάδης.

Σημειώνεται πως ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επαγγελματίες του νησιού είναι πολύ αισιόδοξα με κρατήσεις να προέρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και από πολλές αγορές του εξωτερικού όπως Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.

Στα Χανιά

Την ίδια ώρα «άνοιξε» για τα Χανιά η περίοδος της κρουαζιέρας με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 5» στο λιμάνι της Σούδας. Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 1.000 άτομα, πολλά εκ των οποίων θα πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές σε περιοχές των Χανίων.

Κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι καθώς και κατά την παραμονή του εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το υπό σημαία Μαλαισίας «Mein Schiff 5», το οποίο θα αποπλεύσει στις 19:00, έχει ναυπηγηθεί το 2016. Η άφιξή του σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της κρουαζιέρας στα Χανιά, όπου μέχρι και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου, αναμένονται 80 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τριπλασιάστηκε η ζήτηση για πτήσεις προς Ελλάδα μέσα σε 7 ημέρες, λέει η Lufthansa

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: