Οι πολίτες της Κύπρου ξεκίνησαν να ψηφίζουν: Ομαλά, και χωρίς προβλήματα, άρχισε η ψηφοφορία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρας Κώστας Κωνσταντίνου κάνει δηλώσεις για την έναρξη της ψηφοφορίας, στις Βουλευτικές Εκλογές 2021. Αντρέας Αντρέου, ΚΥΠΕ




Ομαλά χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στις 7.00 το πρωί για τις βουλευτικές εκλογές και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου.

Ανέφερε ότι οι κάλπες άνοιξαν και στα 1.150 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα έξι εκλογικά κέντρα της Ελλάδας, ενώ στις 10.00 το πρωί αναμένεται να ανοίξουν και οι 4 κάλπες στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ξεκίνησαν το έργο τους τα εννέα κινητά εκλογικά κέντρα που περιλαμβάνουν τους 91 εκλογείς που έχουν εγγράφει στον ειδικό κατάλογο, οι οποίοι αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Γενικός Έφορος Εκλογών είπε ότι παρατηρήθηκαν μεμονωμένα θέματα αναφορικά με την προσέλευση μικρού αριθμού βοηθών υπαλλήλων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους οικείους Εφόρους με την αναπλήρωση τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 558.101 πρόσωπα.

Ανέφερε ότι μετά από διακοπή μιας ώρας, η ψηφοφορία θα επαναρχίσει η ώρα 1.00 μ.μ. και θα λήξει στις 6.00 μ.μ. οπότε θα κλείσουν οι κάλπες τόσο στη Δημοκρατία όσο και στο εξωτερικό.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να διατυπώσουν με υπεύθυνο τρόπο την επιλογή τους.

«Θα ενημερώνουμε τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας», κατέληξε.

Άρχισε κανονικά η ψηφοφορία για ανάδειξη αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων

Άρχισε κανονικά η ψηφοφορία στις 7 το πρωί για την ανάδειξη αντιπροσώπων των Θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών και των Λατίνων και στα 16 εκλογικά κέντρα που αφορούν στη συγκεκριμένη εκλογή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Όπως αναφέρεται, η ψηφοφορία άρχισε στις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ ύστερα από διακοπή μιας ώρας, η ψηφοφορία θα επαναρχίσει στη 1.00 μ.μ. και αναμένεται να λήξει κανονικά στις 6.00 μ.μ.

Προστίθεται ότι η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών και Λατίνων θα γίνει στα ίδια τα εκλογικά κέντρα υπό την εποπτεία των προεδρευόντων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι η ανακήρυξη των επιτυχόντων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», στις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, το Γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών υπενθυμίζει ότι ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων έχει εκλεγεί άνευ ψηφοφορίας στο αξίωμα καθότι δεν είχε προταθεί άλλος ανθυποψήφιος.

ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: