Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΕΕ Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Image via youtube




Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα λάβουν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για τους ταξιδιώτες» χαρακτήρισε το πιστοποιητικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Eπισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου, καλώντας και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να το υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό.

Δεν είναι στόχος μας να διαχωριστούν οι πολίτες σε κατηγορίες, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ένα εργαλείο για γρήγορα ταξίδια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Σαρλ Μισέλ έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό του έφερε την ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού σε επίπεδο ΕΕ και δήλωσε πολύ περήφανος που είναι στην Ελλάδα, οπού ανακοινώνεται αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο για την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών συνιστά κορυφαίο ευρωπαϊκό επίτευγμα.

Παρουσιάζοντας πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης  έκανε λόγο για διαλειτουργικότητα του στην ΕΕ με εγγύηση των προσωπικών δεδομένων και για δυνατότητα έκδοσης ελληνικού πιστοποιητικού για τουρίστες αν κάνουν το τεστ στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ θα εκδίδεται από τις εθνικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διαθέτουν αρνητικό PCR τεστ, ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από τον κορωναϊό. Ένα κοινό πλαίσιο της ΕΕ θα επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά που θα είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα σε ολόκληρη την Ένωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ένα ακόμη βήμα προς την “ελευθερία”: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: