Η μεγάλη επιστροφή των Ελλήνων στο Χόλιγουντ με το Viral: Ο Γιάννης Καλαφάτης ηγείται της παραγωγής

O κ. Γιάννης Καλαφάτης, Διευθύνων Σύμβουλος των Nu Boyana Hellenic Studios – York Studios. Φωτοραφία από το αρχείο του




Ο Μπλαιρ Άντεργουντ του επιτυχημένου τηλεοπτικού θρίλερ Quantico πρόκειται να σκηνοθετήσει, να συμμετέχει στην παραγωγή και να πρωταγωνιστήσει στο Viral, ένα εναλλακτικό θρίλερ της ελληνικής ιδιοκτησίας York Films του Γιάννη Καλαφάτη, υποδυόμενος έναν άνδρα που βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξαφάνιση της γυναίκας του.

Ο Τζο Μακλίν μαζί με τον Ντάνιελ Σάιπρες, έγραψαν το σενάριο. Είναι παραγωγοί από κοινού με τον Γιάννη Καλαφάτη, την Ιωάννα Καλαφάτη και τον Ανδρέα Ιγνατίου. Η ταινία σημάνει την μεγάλη επιστροφή των Ελλήνων στο Χόλιγουντ. Ο Ιωάννης Καλαφάτης φιλοδοξεί να συμμετέχει σε παραγωγές στην Αμερική, αν και στοχεύει να επεκταθεί δυναμικά και στην Ελλάδα.

Ο ΄Αντεργουντ υποδύεται τον Άντριου, ο οποίος κυλάει στην παράνοια μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του. Μόνη διέξοδος από τον αυτοκαταστροφικό κύκλο μοιάζει να είναι η καινούργια του φίλη η Εμίλια, αλλά έχει κι αυτή να αντιμετωπίσει το δικό της ψυχολογικό δράμα. Είναι οι δυο τους αρκετά δυνατοί να ξεπεράσουν τους εφιάλτες τους και τις ψυχικές ασθένειές τους και να βρουν μαζί την πραγματική ευτυχία;

Η ταινία αρχικά ήταν να αρχίσει να γυρίζεται πέρσι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Τώρα η παραγωγή της θα ξεκινήσει σύντομα στη Νέα Υόρκη.

“Οποτε εμφανίζεται ένα τέτοιο σενάριο πρόκειται για σπάνιο κόσμημα”, δήλωσε ο Άντεργουντ. “Οι χαρακτήρες είναι αναμφισβήτητα έντονοι, έχουν ελαττώματα και είναι γοητευτικοί”, πρόσθεσε.

“Αυτό το σενάριο με αιχμαλώτισε από τις πρώτες γραμμές, Νοιώθω ενθουσιασμό και ταπεινότητα που θα μεταφέρω στην οθόνη ένα τέτοιο φονικό μυστήριο και ψυχολογικό θρίλερ ταυτόχρονα, τυλιγμένο σε μια ερωτική ιστορία”.

Ο Μακλίν, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε το Life Tracker, πρόσθεσε:

“Είναι μια φανταστική μέρα να είναι κανείς συγγραφέας όταν ο Μπλαιρ Άντεργουντ λέει ότι μελέτησε το κείμενό σου και θέλει να κάτσει κάτω και να σκάψει όλες τις αποχρώσεις που ήλπιζες ότι κάποιος θα τις παρατηρούσε.  Οι χαρακτήρες στο Viral είναι σαν κι εμάς όλους. Δεν συνάντησα ποτέ κάποιον που να μην καταλαβαίνει το αίσθημα να’ σαι κολλημένος σε κάποιο φαύλο κύκλο της ζωής. Όλοι μας ψάχνουμε απελπισμένα να βρούμε έναν τρόπο να βγούμε απ’ αυτόν”.

Ο Άντεργουντ ήταν υποψήφιος για βραβείο Tony για τον ρόλο του στην ταινία “A Soldier’s Play”, κέρδισε το Daytime Emmy το 2017 ενώ ήταν δυο φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα ια το  “L.A. Law and In Treatment”.

Στις πρόσφατες δουλειές του περιλαμβάνεται το “Self Made”: Εμπνευσμένο από από το  Life of Madam C.J. Walker,  το “When They See Us” και το τηλεοπτικό “Dear While People”, ταυτόχρονα με τον σταθερό ρόλο στο “Quantico”.

Σκηνοθέτησε το 2009 το “The Bridge to Nowhere” και πολλά μικρού μήκους, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά.

Πηγή: DEADLINE

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

“Ένα έγκλημα κατά της Ακρόπολης”; H Liberation “θύμωσε” με τις εργασίες που διεξάγονται…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: