Η Μαρί Λεπέν ανασυστήνει το πολιτικό της κεφάλαιο: Αν και είναι υψηλό το ποσοστό όσων την θεωρούν επικίνδυνη

File photo: Η ακροδεξιά Γαλλίδα πολιτικός Μαρίν Λεπέν, σε ομιλία της στο Παρίσι. EPA, EDDY LEMAISTRE




Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Kantar Public για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Monde» και του “Franceinfo”, το 42% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κόμμα του Εθνικού Συναγερμού RN της Μαρί Λεπέν δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη δημοκρατία, έναντι του 49% που πιστεύει το αντίθετο.

Ωστόσο, το κόμμα και η επικεφαλής του εξακολουθούν να θεωρούνται ανίκανοι να κυβερνήσουν.

Η συμπάθεια για τις θέσεις του RN αντικατοπτρίζεται φυσικά στην πρόθεση ψήφου: ο αριθμός των ψηφοφόρων που σκοπεύουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά  το συγκεκριμένο κόμμα αυξάνεται κατά τέσσερις μονάδες σε ένα χρόνο, ενώ εκείνοι που το εγκαταλείπουν μειώνονται κατά τρεις μονάδες.

Συνολικά, το 27% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να ψηφίσουν το RN,  ποσοστό που πλησιάζει την πρόθεση ψήφου πριν από το 2017 (29%).

Το 42% των Γάλλων εμφανίζεται να πιστεύει ότι το κόμμα της Le Pen δεν αντιπροσωπεύει πλέον κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά έξι μονάδες από το 2017, έναντι του 49% που πιστεύει ότι το RN εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο: αυτό είναι ένα από τα πιο δυσμενή αποτελέσματα που καταγράφηκε από το βαρόμετρο από το 1983 και υποδηλώνει ότι η επιχείρηση «δαιμονοποίησης» της Marine Le Pen απέφερε σαφώς καρπούς.

ΠΗΓΗ: Le Monde, Franck Johannès – Quatre ans après son échec à la présidentielle de 2017, Marine Le Pen reconstitue lentement son capital politique

Νέο άρθρο Γάλλων στρατιωτικών προς Μακρόν, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία: “Ενεργήστε τώρα να σωθεί η χώρα”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: