Η κουβέντα του Πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους-προβοκάτορες της Bild: Εγκατάσταση μεταναστών, επ΄αμοιβή!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Στα ψιλά πέρασε μία ακόμη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης, από αυτές που έχουν-ως συνήθως- κεντρικό νόημα το… «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», αλλά όχι μόνον.

Η συνέντευξη αυτή που βιντεοσκοπήθηκε με φόντο, αυτή τη φορά, την Ακρόπολη και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη ήταν από πάσης απόψεως προβληματική. Ευτέλισε την χώρα και το ίδιο το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Το πρώτο ατόπημα ήταν ότι δόθηκε και πάλι στην Bild. Αυτή την ανεκδιήγητη γερμανική πατσαβούρα που καθυβρίζει τους Ελληνες τεμπέληδες(«Όχι άλλα δισεκατομμύρια σε αυτούς τους άπληστους!») και τους «θυμάται» νοσταλγικά μόνο όταν είναι να ανοίξει η τουριστική περίοδος για να βρέξουν τα πόδια τους στις ελληνικές θάλασσες οι Γερμανοί συνταξιούχοι. Αλλά αυτό δεν προκαλεί εντύπωση.

  • Ακριβώς(!) ένα χρόνο νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε ξαναδώσει συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, για να (ξανα)προσκαλέσει τους Γερμανούς τουρίστες και να εξαγγείλει ότι κλείνει τα λιγνιτωρυχεία στη Δυτική Ελλάδα «ώστε να επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες»!
  • Υπάρχει επομένως μια φυσική συνέχεια, απλά αλλάζει το ντεκόρ της φωτογράφισης.

Το δεύτερο ατόπημα ήταν ότι δόθηκε στο ίδιο ακριβώς ζευγάρι δημοσιογράφων, που είχε πάρει και την περυσινή. Θυμίζω ότι η μεν κυρία, Ελληνίδα στην καταγωγή, δήλωνε δημόσια ότι ντρέπεται για την πατρίδα της και εκθείαζε με ύμνους την Τουρκία για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών (που εξασφαλίζονται με τα χρήματα του Ευρωπαίου φορολογούμενου).

Ο δε Γερμανός «παρτενέρ», που έχει επίσης διακριθεί για τα «φιλελληνικά του αισθήματα», κατηγορούσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για απρεπή επίθεση(!) στον Σόιμπλε και ονόμαζε τον Τσίπρα «αμφιλεγόμενης φήμης …ημιεγκληματία», υποχρεώνοντας τον, να στραφεί νομικά κατά της Bild.

Aς τα προσπεράσουμε όμως αυτά, αφού αυτές ακριβώς οι επιδόσεις των συγκεκριμένων «δημοσιογράφων» μπορεί να κάνουν τον Μητσοτάκη να τους προτιμά. Το τρίτο ατόπημα, είναι ότι ο πρωθυπουργός, για πολλοστή φορά διεθνώς (και δεύτερη συνεχόμενη στην Bild) εμφανίζεται ως ένα είδος «τουριστικού πράκτορα».

Ατζέντη και κράχτη δηλαδή των Γερμανών τουριστών προς τους οποίους απευθύνεται στη γλώσσα τους βροντοφωνάζοντας «καλώς να μας έρθετε»(Κommen sie nach Griecheland).

Αυτού του είδους το αγωνιώδες ψηστήρι, δεν ταιριάζει σε πρωθυπουργό ανεξάρτητης εξελιγμένης χώρας, κάποιος πρέπει να του το εξηγήσει. Ταιριάζει σε ταλαίπωρο υπάλληλο «rooms to let», που κυνηγάει τουρίστες με σακίδια σε νησιωτικό λιμενοβραχίονα, άντε και σε κανέναν πρωθυπουργό μικρού νησιωτικού κράτους, τύπου Αγιος Μαυρίκιος.

  • Επιπλέον, για να εξηγούμαστε, οι Γερμανοί μπορεί να είναι οι πολυπληθέστεροι, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι οι πλέον περιζήτητοι τουρίστες. Αυτοί ειδικά που έρχονται στην Ελλάδα, είναι χαμηλής οικονομικής επιφάνειας.
  • Ξοδεύουν τα μισά από τον μέσο Αμερικάνο, λιγότερα από τους Ρώσους και σχεδόν όσα οι…Ρουμάνοι. Υπάρχει λόγος να τους γλείφουμε κι από πάνω;

Όλα τα παραπάνω θα ήταν βέβαια, έως και αμελητέα, τα συνήθη πταίσματα ενός γερμανόφιλου πρωθυπουργού δηλαδή, αν δεν υπήρχε το τέταρτο και πιο κραυγαλέο ατόπημα: Η περίεργη δήλωση πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να εξετάσει την υποδοχή και φιλοξενία πρόσθετων μεταναστών από την Γερμανία, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος! Να παίξει δηλαδή τον ρόλο του Ερντογάν που εξαγοράζει την παραμονή εκατομμυρίων μεταναστών σε τουρκικό έδαφος με τα χρυσά κονδύλια της Ευρωπαικής Ενωσης.

Μοιάζει αδιανόητο, αλλά ειπώθηκε. Ενώπιον των επίμονων ερωτήσεων του προβοκάτορα Γερμανού δημοσιογράφου, ο κύριος Μητσοτάκης «έσπασε» και ομολόγησε ότι θα έβλεπε ως αντικείμενο συζήτησης την υποδοχή πρόσθετων μεταναστών από την Γερμανία, υπό την προυπόθεση ότι θα αναλάβει άλλος το κόστος της διαμονής τους.

«Αν η Γερμανία μπορέσει να χτίσει σπίτια για τους πρόσφυγες αυτούς, θα συζητήσω βεβαίως την προσφορά», είπε επί λέξει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Καταλάβατε λοιπόν; Σε μία χώρα που πνίγεται από την λαθρομετάστευση και δεν ξέρει στην κυριολεξία πόσους τριτοκοσμικούς μουσαφιραίους φιλοξενεί, ημι-νόμιμους και παράνομους, ο Μητσοτάκης σκέφτεται να φέρει κι άλλους! Επειδή το ζητά και πληρώνει τα έξοδα η Γερμανία. Να γίνει και επισήμως η Ελλάδα δηλαδή πάρκιγκ μεταναστών σε φαβέλες made in Germany.

  • Συγχωρέστε με, αλλά το τέταρτο και τελευταίο ατόπημα του πρωθυπουργού δεν καταπίνεται με τίποτα. Αν νομίζει ότι η Ελλάδα χωράει κι άλλους Ασιάτες ή Αφρικανούς, μάλλον ο άνθρωπος δεν ξεμυτίζει έξω από το Κολωνάκι και τα roof gardens με θέα την Ακρόπολη.

Είναι εντελώς ακατάλληλος για το αξίωμα που ασκεί και εν δυνάμει εθνικά επικίνδυνος. ‘Η ακόμη χειρότερα, εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα…

Το τραγικό της ιστορίας είναι όμως ότι πέρυσι, ακριβώς τέτοια εποχή, ο Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει στην Bild ότι θα κλείσει τα λιγνιτωρυχεία και το έκανε. Aφήνοντας χιλιάδες Ελληνες στην ανεργία και διακυβεύοντας την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Οι προθέσεις του επομένως είναι σοβαρές. Aυτό είναι το περισσότερο ανησυχητικό απ΄όλα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Γιατί κυρώσεις στον Λουκασένκο κι όχι στον Ερντογάν; Πολιτική δύο μέτρων και σταθμών… Τι κάνει η Ελλάδα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: