Η Κομισιόν ενέκρινε 84 εκατ. ευρώ για μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων στον Μαραθώνα

File Photo: Η παραλία του Σχινιά στον Μαραθώνα. Η Κομισιόν ενέκρινε επένδυση 84 εκατ. ευρώ για υποδομές στην περιοχή του Μαραθώνα που θα ενισχύσουν την προστασία της δημόσιας υγείας από την απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ, μέσω ΚΥΠΕ
Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε επένδυση ύψους 84 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στον Μαραθώνα Αττικής.

Σύμφωνα με την Κομισιόν «αποχετευτικοί αγωγοί μήκους περίπου 188 χλμ αγωγών θα κατασκευαστούν στις κατοικημένες περιοχές της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, ενώ θα κατασκευαστούν και 15 αντλιοστάσια και σταθμός επεξεργασίας λυμάτων στον Μαραθώνα, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί ισοδύναμο πληθυσμό 110.000 κατοίκων».

«Θα κατασκευαστούν επίσης εγκαταστάσεις διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της μονάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Επιπλέον, η παραγόμενη ισχύς θα αντιμετωπίζεται ως πολύτιμος πόρος και θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιοαερίου. Έτσι, το έργο θα συμβάλει και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», σημειώνεται.

Οι νέες υποδομές θα ενισχύσουν την προστασία της δημόσιας υγείας από την απόρριψη ανεπεξέργαστων ή ανεπαρκώς επεξεργασμένων λυμάτων. Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να εγκρίνω αυτό το έργο, το οποίο θα έχει περιβαλλοντικά και υγειονομικά οφέλη για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες. Αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της στήριξης που παρέχει η ΕΕ για υποδομές που συμβάλλουν στη συμμόρφωση με το περιβαλλοντικό κεκτημένο της ΕΕ και ανταποκρίνονται στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθ. Αθανασίoυ
Βέλγιο, Βρυξέλλες

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Έντονο το ενδιαφέρον της αμερικανικής αγοράς για την Ελλάδα: Νέες αεροπορικές συνδέσεις με ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: