Η Κύπρος θα επανέλθει σε 214 μέρες και η Ελλάδα σε 233: Ο ρυθμός εμβολιασμού ορίζει την επάνοδο!

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου παραθέτει συνέντευξη Τύπου, για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τη στρατηγική αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της πανδημίας, στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Λευκωσία.. ΓΤΠ, Α. Αντρέου




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Με βάση το ρυθμό και αριθμό εμβολιασμένων κάθε χώρας (ημερ. 7 Μαίου 2021), παρατίθεται πιο κάτω ο χρόνος που θα υπάρξει ανοσία (επαναφορά στην κανονικότητα) όταν θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού:

Κύπρος: σε 214 μέρες

Ελλάδα: σε 233 μέρες

ΗΠΑ: σε 99 μέρες

ΗΒ: σε 95 μέρες

Από τη μια είναι ευχάριστο που μετά το καλοκαίρι θα έχουμε τη ζωή μας πίσω (ΗΠΑ: 99 μέρες). Από την άλλη, είναι στενάχωρο, που οι συμπατριώτες μας σε Κύπρο και Ελλάδα (με βάση τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον) θα επανέλθουν μετά από σχεδόν ένα χρόνο (Κύπρος: 214 μέρες, Ελλάδα: 233 μέρες).

Είτε αυτο αφορά την άρνηση πολλών να εμβολιαστούν, είτε αφορά την επάρκεια και ταχύτητα των κρατικών μηχανισμών, ο ρυθμός εμβολιασμού έχει άμεσο αντίκτυπο στη “μέρα” επανόδου. Κατ’επέκταση, το 214 και 233 μπορούν να πέσουν μέχρι και 3-4 φορές πιο κάτω με τον άμεσο εμβολιασμό των Κυπρίων και Ελλαδιτών και την βελτίωση των κρατικών χειρισμών.

Ο νοών νοείτω!

Για κάθε χώρα μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία στο: timetoherd.com

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και HellasJournal.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Καιρός να “θαυμάσουμε” την τουρκική πολιτική αν ποτέ θέλουμε να την κερδίσουμε! Κρατάνε drone, κρατάμε κουπί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: