Οι Ιταλοί προτιμούν Ελλάδα: Νέα εκπομπή αφιερωμένη στα ελληνικά νησιά «covid safe», ετοιμάζει η Rai

File Photo: Νέα παράταση στην ισχύ των προϋποθέσεων για πτήσεις προς Ελλάδα λόγω covid ΠΕ-ΜΠΕ, Κώστας Συνετός, μέσω ΚΥΠΕ




Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται, με στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Eργαζόμαστε με στόχο να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις πανέμορφές περιοχές της χώρας μας», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξεπεραστεί, βαθμιαία, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Πέρυσι, στην Ιταλία οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με το 2019, με συρρίκνωση εισπράξεων, για τους επιχειρηματίες του τομέα, η οποία άγγιξε τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Η πανδημία μας ανάγκασε να κλείσουμε, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κόσμο ολόκληρο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Επιβεβαίωσε, δε, ότι από τα μέσα Μαίου θα ισχύσει η «πράσινη κάρτα εσωτερικής μετακίνησης» η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού, έχουν ιαθεί από τον κορωναϊό ή έχουν μόλις υποβληθεί σε τεστ, να επιλέγουν όποιο θέρετρο και πόλη της Ιταλίας προτιμούν, χωρίς καμία απαγόρευση.

Χάρη στο εσωτερικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό πράσινο πάσο, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι οργανωμένες πλαζ της Ιταλίας ευελπιστούν να μπορέσουν να εισπράξουν, φέτος το καλοκαίρι, μέχρι και 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι Ιταλοί, πάντως, όπως αναφέρει ο Τύπος, συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το κανάλι Rai Uno, της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης, τις ημέρες αυτές ετοιμάζει ειδικό, πενηντάλεπτο αφιέρωμα στη χώρα μας, με κύρια έμφαση στα νησιά της Πάρου και της Σαντορίνης και αναλυτική αναφορά στη στρατηγική μας για διακοπές «covid safe».

Το αφιέρωμα θα επιμεληθεί η δημοσιογράφος Λουτσία Γκοράτσι, από τα πιο έγκυρα ονόματα του δημοσιογραφικού επιτελείου της Rai.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο τουρισμός, το «μεγάλο στοίχημα» της Ελλάδας: Άρθρο των New York Times για την ελληνική οικονομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: