Η υπαίθρια γυμναστική που ήρθε με το lockdown και έγινε συνήθεια στη Θεσσαλονίκη!

Γυμναστική στον υπαίθριο χώρο έξω από το Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπό τις οδηγίες της personal trainer Χαρά Λιόκος Λαζάρου που στην καραντίνα έβγαλε τον κόσμο έξω πραγματοποιώντας ανελλιπώς ομαδικές προπονήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ, μέσω ΚΥΠΕ
Μπορεί η καραντίνα να «κλείδωσε» τους Θεσσαλονικείς μέσα στα σπίτια τους αλλά μια γυμνάστρια βρήκε τρόπο να τους «ανοίξει» την πόρτα στην άθληση διοργανώνοντας δωρεάν μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους στο κέντρο της πόλης!

Η personal trainer Χαρά Λιόκος Λαζάρου, από το πρώτο κιόλας lockdown, έβγαλε τον κόσμο έξω για γυμναστική πραγματοποιώντας ανελλιπώς ομαδικές προπονήσεις σε εξωτερικό χώρο (outdoor trainings) επί σχεδόν 12 μήνες για 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.

Χωρίς να… πτοηθεί από το κρύο και τις βροχές και θέλοντας να μεταδώσει την ενέργειά της σε όλους όσοι δεν είχαν τρόπους εκτόνωσης, μάζεψε αρχικά τη δική της ομάδα αθλούμενων στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, στη Νέα Παραλία, το πάρκο Ξαρχάκου και το προαύλιο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, έβαλε δυνατή μουσική και ξεκίνησε τα μαθήματα.

«Όλο αυτό το διάστημα, πέρασαν εκατοντάδες από τα μαθήματά μου, οι οποίοι ξεπέρασαν τους περιορισμούς αλλά και την καθήλωση της καραντίνας, επιλέγοντας να αθληθούν σε εξωτερικούς χώρους και διατηρώντας πάντα, την απαιτούμενη απόσταση. Και οι περισσότεροι παρέμειναν “πιστοί” στις προπονήσεις αφού τους άρεσε αυτός ο τρόπος άθλησης», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελληνοαυστραλή γυμνάστρια.

Ακολουθώντας τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται για την καραντίνα, διαμόρφωσε ανάλογα το ωράριο των μαθημάτων και με ανακοίνωση, κάθε φορά, της ώρας και του χώρου της προσεχούς προπόνησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να συγκεντρώνει δεκάδες άτομα που επέλεγαν κάτι διαφορετικό από το περπάτημα στον… κωδικό 6 του sms στο 13033.

Προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ

«Είναι τεράστια η ανάγκη για σωματική άσκηση και φάνηκε στην προσέλευση από άτομα 18 έως 60 χρόνων. Στην αρχή βέβαια οι περισσότεροι ήταν “μουδιασμένοι” γιατί στην Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένοι με την άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Όταν όμως το δοκίμασαν, τους άρεσε και πλέον η μιάμιση ώρα προπόνηση που κάνουμε, τους φαίνεται… λίγη», εξηγεί η κυρία Λιόκος.

Η κυρία Λιόκος δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις δωρεάν προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, παρά το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου.

«Ούτε εγώ αλλά και ούτε όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, θέλουμε να ξαναμπούμε μέσα στα γυμναστήρια και εκτιμώ ότι πολλοί δεν θα συνεχίσουν την άθληση σε κλειστούς χώρους. Δίνει τόση χαρά η προπόνηση έξω, εμένα μου δίνει ζωή και είναι πολύ σημαντικό», αναφέρει.

Άλλωστε, τα χαμόγελα μετά το πέρας της προπόνησης, χθες το βράδυ, στο προαύλιο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση. Κι ας μην άφησε… σπιθαμή του χώρου ανεκμετάλλευτη για άσκηση, όπως τα σκαλιά που ανεβοκατέβηκαν πολλές φορές οι αθλούμενοι, τα πεζούλια για να κάνουν «σανίδα», τα πασαλάκια για ασκήσεις ισορροπίας και όλο γενικά το προαύλιο που «σκούπισαν» αγόγγυστα με τα σώματά τους περίπου 30 αθλούμενοι.

«Το επόμενό μας ραντεβού είναι αύριο, στις 8.30 το βράδυ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης», είναι το κάλεσμά της για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη χαρά της σωματικής άσκησης με δυνατή μουσική, μια έμπειρη προπονήτρια και όλα αυτά δωρεάν!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νατάσα Καραθάνου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Κάτι τρέχει με τη Νάξο: Κερδίζει το ένα μετά το άλλο τα διεθνή βραβεία προορισμών


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: