Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο θάνατος 39χρονης Βρετανίδας στην Κύπρο, αφού υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας, οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας μετά τις ενέργειές της σε σχέση με το αεροσκάφος της Ryanair και τη σύλληψη δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό, και οι ελλείψεις σε εμβόλια για παιδιά είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Το Μαρί, τα κοντέινερ, τα 700 διαβατήρια του Νικόλα και η νέα … γκάφα του Νικόλα!», γράφει στο κύριο της θέμα για τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κομμάτων πριν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Αλλού αναφέρει πως γίνεται μεγάλη μάχη για συσπείρωση των ψηφοφόρων. Επίσης γράφει για τον θάνατο της 39χρονης Αγγλίδας από θρομβοεμβολικό επεισόδιο που υπέστη λίγες μέρες μετά που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο «Πολίτης», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ρίσκο για τις ζωές μας η ανακοπή εμβολιασμών», αναφέρει πως οι εξαιρετικά σπάνιες θρομβώσεις θέτουν σε κίνδυνο το εμβολιαστικό πλάνο. Αλλού σημειώνει πως το Μαρί έριξε νέο λάδι στη φωτιά κατά την προεκλογική εκστρατεία. Επίσης γράφει πως έργα 1 δις ευρώ θα γίνουν την επόμενη πενταετία για την Πράσινη Οικονομία.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Ζητούν ηλικιακό περιορισμό», πως οι επιστήμονες επιμένουν για αλλαγές στον εμβολιασμό με AstraZeneca, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας δεν αλλάζει τίποτα. Αλλού αναφέρεται σε κύμα οργής παγκοσμίως κατά της Λευκορωσίας λόγω της «κρατικής αεροπειρατείας» σε αεροσκάφος της Ryanair και της σύλληψης του αντιφρονούντα Ρομάν Προτάσεβιτς. Επίσης γράφει πως το Ανώτατο Δικαστήριο, που συνέρχεται σήμερα ως Εφετείο, θα εξετάσει σήμερα αγωγή λιβέλου που καταχώρησε πρώην Υπουργός, ο Κώστας Θεμιστοκλέους, εναντίον του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

Η «Χαραυγή», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άφησαν τους παιδίατρους χωρίς εμβόλια για τα παιδιά», γράφει πως πάρα πολλοί παιδίατροι έχουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις εμβολίων, καθώς δεν πρόλαβαν να διευθετήσουν παραγγελίες. Αλλού αναφέρει πως χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες, αυτοεργοδοτούμενοι και καταστηματάρχες αφέθηκαν μόνοι και χωρίς επαρκή στήριξη και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Ακόμη γράφει πως αύριο θα πραγματοποιηθεί δυναμική κινητοποίηση και πορεία προς το Προεδρικό από τον Παγκύπριο Σύνδεμο Κέντρων Διασκέδασης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «39χρονη γυναίκα πεθαίνει μετά τον εμβολιασμό», για τον θάνατο της 39χρονης Βρετανίας έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Αλλού αναφέρει πως κυρώσεις αντιμετωπίζει η Λευκορωσία μετά την «κρατική αεροπειρατεία» σε αεροπλάνο της Ryanair. Επίσης αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις για την παιδεία που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε δημοτικό σχολείο στη Λευκωσία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

H επισκόπηση των εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: