Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Ο τραγικός θάνατος 32χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς,  οι έρευνες της Αστυνομίας για ενδεχόμενη κομπίνα με rapid test αξίας €1,8 εκατομμυρίων…

…η έρευνα που ζητεί ο Γενικός Ελεγκτής κατά του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη και ο διαμοιρασμός στους έπαρχους των ψηφοδελτίων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Και γκάφες και ψέματα από το Νικόλα» και γράφει ότι εκτός από τις “γκάφες” που έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Νικόλας Παπαδόπουλος “λέει πολλά ψέματα” στην προσπάθεια του να πλήξει την Κυβέρνηση, ενόψει βουλευτικών εκλογών. Αλλού αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του 32χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς Ξάνθου Κυριάκου ο οποίος έπεσε σε χαράδρα 50 μέτρων. Αλλού η «Α» γράφει ότι δημόσιοι υπάλληλοι κατέχουν μετοχές ιδιωτικών εταιρειών ή/και συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια.

«Κατ΄ οίκον εργασία τέλος! Όλοι πίσω στις δουλειές τους» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και γράφει ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού επιτρέπει στους επιδημιολόγους να προτείνουν στο Υπουργικό νέα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μεταφέρει στην Τουρκία τη θέση για λύση στην βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι ο δικηγόρος και αδελφός του πρώην Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη απέρριψε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής την εμπλοκή του αδελφού του στις 303 αιτήσεις για πολιτογραφήσεις που κατέθεσε το δικηγορικό τους γραφείο.

Κάτω από τον τίτλο «Απάτη rapid tests €1,8 εκατ.» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι κομπίνα ολκής με rapid test αξίας €1,8 εκ. διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία του Υπουργείου Υγείας. Αλλού γράφει ότι μοιράστηκαν στους έπαρχους 600 χιλιάδες ψηφοδέλτια. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται στην έρευνα που ζητεί ο Γενικός Ελεγκτής κατά του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη αναφορικά με υπόθεση πλαστογραφίας απολυτηρίου σχολείου και πτυχίου πανεπιστημίου για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο ανάκαμψης.

Στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Υπό διερεύνηση ακόμη ένας ΄άριστος των αρίστων΄» η «Χαραυγή» γράφει ότι υπόθεση πιθανής διάπραξης πλαστογραφίας ενώπιον του Αρχηγού Αστυνομίας για τον «άριστο των αρίστων» Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη. Αλλού αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς ο οποίος βρέθηκε στο κενό στην προσπάθεια του να καταρριχηθεί σε πλατφόρμα με την χρήση σκοινιού. Η «Χ» επίσης γράφει ότι το ΑΚΕΛ απαιτεί συνολικό σχεδιασμό για τον ΑΚΑΜΑ.

Στο κύριο της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ γράφει ότι ύστερα από εβδομάδες σταθερής επιτυχίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου βρίσκεται αντιμέτωπο με τις ανησυχίες των πολιτών κατά πόσο το θρομβοεμβολικό επεισόδιο γυναίκας οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο του 32χρονου Λοχαγού και γράφει για μαύρη μέρα για την Εθνική Φρουρά. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο ρόλος της Κίνας στην Κύπρο οδηγείται σε έλεγχο από την ΕΕ.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Με νέο αναπτυξιακό μοντέλο η Κύπρος» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην ανάγκη η Κύπρος να υιοθετήσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο και αναφέρεται στην ευκαιρία που τις δίνεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για στήριξη των μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.  Αλλού γράφει ότι οι Κύπριοι αγκάλιασαν το Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην κρίση του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται αύριο η τύχη των περιοριστικών μέτρων.

 Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κώστας Σταυρινός
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: