Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η ταλαιπωρία μεταξύ του κοινού, ειδικά για την εξασφάλιση πιστοποιητικού rapid test με ισχύ 72 ωρών, κατά την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων κατά της πανδημίας, δεσπόζει στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν επίσης το αναμενόμενο ρεκόρ υποψηφίων στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, καθώς και τα χαμόγελα ικανοποίησης σε πολίτες και εμπορευόμενους για την επιστροφή στην κανονικότητα.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Όλα κύλησαν ομαλά…» γράφει ότι με χαμόγελα ικανοποίησης υποδέχθηκαν οι Κύπριοι (εμπορευόμενοι και μη) το χθεσινό άνοιγμα της αγοράς και την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διαστάσεις έχει πάρει η αντιπαράθεση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χρίστο Κληρίδη αναφορικά με τις δηλώσεις του τελευταίου περί αντισυνταγματικότητας του safe pass. Αλλού γράφει ότι ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Μενέλαος Βασιλείου λέει ότι θα έχουμε τις πιο ακριβές βουλευτικές λόγω κορωνοϊού.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Κάνουν τεστ… με την υπομονή μας» και γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι το μέτρο του safe pass είναι προσωρινό την ώρα που συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών στα σημεία δειγματοληψίας. Σε άλλο θέμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών γράφει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αρκετοί σχηματισμοί δίνουν τη μάχη για είσοδο στη Βουλή, ενώ πλήττονται τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Αλλού γράφει ότι μουδιασμένη ήταν η εμπορική κίνηση στην πρώτη μέρα εφαρμογής του safe pass και των νέων χαλαρώσεων.

«Ο Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Ρεκόρ με 650 υποψηφίους», γράφει στο κύριο του θέμα ότι εκλογική αναμέτρηση των ρεκόρ αναμένεται να έχουμε στις 30 Μαΐου, με τους υποψήφιους που διεκδικούν τις 56 έδρες να ανέρχονται στους 650 παγκύπρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ταλαιπωρία που παρατηρήθηκε χθες, πρώτη μέρα αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της πανδημίας, με ατελείωτες ουρές στα σημεία δειγματοληψίας. Αλλού γράφει ότι ποινές που θεωρούνται από νομικούς και άλλους ως «χάδι» επιβλήθηκαν εσωτερικά σε αστυνομικούς που υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα, γεγονός που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρεμιέρα με αφάνταστη ταλαιπωρία και διαμαρτυρίες για το SafePass» αναφέρεται σε έντονες αντιδράσεις για rapid test από πολίτες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ενώ γράφει ότι οι κυβερνώντες «ήξεραν ότι θα υπήρχε μαζική προσέλευση πολιτών για τεστ και δεν έγινε τίποτα για να αποφευχθεί». Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίες βρίσκεται η πύλη εμβολιασμού και τα προβλήματά της. Αλλού αναφέρεται στους πανηγυρισμούς της Ομόνοιας για την κατάκτηση του 21ου πρωταθλήματος.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» υπό στο τίτλο «Ήρθη το Lock down, μεγαλώνουν οι ουρές για τεστ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ως μεγάλο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, την ώρα που το κοινό τρέχει για να εξασφαλίσει το λεγόμενο safe pass, που αφορά είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ κορωνοϊού με ισχύ 72 ωρών ή πιστοποιητικό ότι έχει νοσήσει και ανακάμψει από τη νόσο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος δεν έχει ανησυχίες για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 30 ετών. Αλλού αναφέρεται στην αύξηση της επιβατικής κίνησης με τον προγραμματισμό περισσότερων πτήσεων στα κυπριακά αεροδρόμια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: