Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ
Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο με την επίδειξη του safe pass, το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες με την Πύλη Εμβολιασμού καθώς και το Κυπριακό μετά την Γενεύη, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αναφορά επίσης γίνεται στις τοποθετήσεις του ΠτΔ στην Σύνοδο του Πόρτο για την Γενεύη, στις επόμενες ακροάσεις ενώπιον της επιτροπής για την υπόθεση Cypra και σε νέες αποκαλύψεις για τα χρυσά διαβατήρια.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Safe Pass: Πως θα κυκλοφορούμε από αύριο» και αναφέρεται αναλυτικά στα νέα μέτρα από αύριο και τι ισχύει για τους εμβολιασμένους επιβάτες. Αλλού γράφει πως η ΕΕ δεν δέχεται δύο κράτη και φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΠτΔ στη Σύνοδο της ΕΕ στο Πόρτο. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ προβάλλει συνέντευξη της Επιτρόπου Κυριακίδου για τα εμβόλια και την διαχείριση της πανδημίας.

«Ενώπιον της Ερευνητικής Οδυσσέας-Χασαπόπουλος» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε τοποθετήσεις πρώην αξιωματούχων για παρεμβάσεις από την Ελεγκτική Υπηρεσία στην υπόθεση του σφαγείου Cypra και ότι η ερευνητική επιτροπή έχει ενώπιον της τα όσα καταλόγισε στους δύο ο πρώην ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος. Αλλού γράφει ότι από αύριο διακινούμαστε με πράσινο πιστοποιητικό. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην άτυπη της Γενεύης και στο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Γεφυρωτικές ιδέες από ΟΗΕ» και γράφει ότι ετοιμάζει τετραγωνισμό του κύκλου ο Αντόνιο Γκουτέρες στη βάση βρετανικής φόρμουλας ενώ αναφέρει ότι ίσες αποστάσεις τηρεί η Νέα Υόρκη για την στάση που τηρησαν οι πλευρές στην άτυπη πενταμερή. Αλλού γράφει ότι το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας παλεύει με την εγκατάλειψη και τον χρόνο και προβάλλει τι λέει ο Υπουργός Οικονομικών για τον πυλώνα αναγέννησης το ιστορικού κέντρου. Ο «Φ» προβάλλει σε άλλο θέμα συνέντευξη του Διοικητή της ΚΤ για τα σχέδια στήριξης και τα ΜΕΧ.

«Πρώτο τραπέζι και ο Αβέρωφ σε συνέδρια διαβατηρίων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρεται σε αποκαλυπτικά στοιχεία που εμπλέκουν, όπως γράφει, και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Αλλού αναφέρεται στην συμπλήρωση σήμερα 76 χρόνων από τον τερματισμό του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και γράφει ότι η 9η Μαΐου, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης αποτελεί κοσμοϊστορικό ορόσημο της ανθρωπότητας και του οικουμενικού αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία.  Η «Χ» επίσης γράφει για την υπόθεση με την αλλαγή του ονόματος του ΑΚΕΛ στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές και τις αντιδράσεις.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ υπό τον τίτλο «Μακροπρόθεσμο το safe pass» γράφει στο κύριό της θέμα ότι τον Ιούλιο αναμένεται ότι θα έχουμε το ηλεκτρονικό safe pass και ότι από αύριο μπαίνουμε σε μεταβατική φάση. Αλλού γράφει για πρόστιμο 11.000 ευρώ  που επιβλήθηκε σε 40χρονο γιατί σκότωσε δύο περιστέρια (turtle doves) στη Λεμεσό, σύμφωνα με την Αστυνομία. Επίσης αναφορά κάνει στο υποβρύχιο μουσείο στην Αγία Νάπα που ανοίγει τον Ιούλιο.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» με τίτλο «Η Πύλη έδειξε ψηφιακή γύμνια» αναφέρει στο κύριό της θέμα πως η Πύλη ανέσυρε από το χαλί ελλείμματα δεκαετιών και ότι το ΤΥΠ θεωρείται ο μεγάλος ασθενής, ενώ το κράτος λειτουργεί με πεπαλαιωμένους σέρβερ. Αλλού γράφει για την συζήτηση για την άρση της πατέντας στα εμβόλια για τον κορωνοϊό αναφέροντας ότι αιφνιδίασε η θέση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ελεύθερη χρήση της διανοητικής ιδιοκτησίας. Η «Κ» σε άλλο θέμα προβάλλει τις επιλογές της Λευκωσίας μετά την πενταμερή και τα επόμενα βήματα.

Κάτω από τον τίτλο «Άνοιγμα Τουρκίας σε Κόλπο και Μεσόγειο» η εβδομαδιαία «Σημερινή» γράφει στο κύριό της θέμα  ότι την ώρα που η Λευκωσία ανακοινώνει διεθνή εκστρατεία για το Κυπριακό η Άγκυρα μπήκε σε διπλωματική αντεπίθεση με χώρες της περιοχής την επομένη της Γενεύης.  Αλλού γράφει ότι εγκαταλείπει την περιοχή ο Τζο Μπάϊντεν και στρέφεται στην Ασία καθώς και ότι προχωρεί σε οριστική ρήξη με την Τουρκία. Η «Σ» επίσης προβάλλει τα νέα μέτρα από αύριο και το νέο πάσο για διακινήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: