Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και τα αποτελέσματα που έφερε η κάλπη, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται μεταξύ άλλων είναι η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και οι ανησυχίες των νέων για την οικονομία.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δυνατός ΔΗΣΥ, πάλι πρώτο κόμμα με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ από το ΑΚΕΛ που έπαθε πανωλεθρία!», γράφει ότι οι πολίτες απέρριψαν τον λαϊκισμό, τις κολακείες και τον παλαιοκομματισμό της αντιπολίτευσης και στήριξαν το κυβερνών κόμμα αλλά και την κυβέρνηση. Αλλού, στις εσωτερικές της σελιδες, αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους της Ανδρολύκου που μετέβηκαν χθες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «μπέρδεμα» με ασθενή στην Κακοπετριά που δεν μπόρεσε να ψηφίσει σε κινητή μονάδα.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Ο ΔΗΣΥ έχασε ποσοστά αλλά κέρδισε τη μάχη» γράφει ότι το αποτέλεσμα δρομολογεί εξελίξεις στο ΑΚΕΛ, με τον Άντρο Κυπριανού να δηλώνει ότι θα αναλάβει τις ευθύνες. Αλλού γράφει ότι η αποχή ήταν πρώτο κόμμα και πάλι με ποσοστό-ρεκόρ 34,28%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει το μεγάλο παζάρι για τον νέο Πρόεδρο της Βουλής.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Αναταράξεις έβγαλε η κάλπη», γράφει ότι η κάλπη των βουλευτικών εκλογών δεν έφερε την ηρεμία που πολλοί ήλπιζαν, καθώς τα χθεσινά αποτελέσματα ανοίγουν νέα μέτωπα, αυτή τη φορά στο εσωτερικό των κομμάτων. Αλλού γράφει ότι στις 10 Ιουνίου πιάνουν δουλειά οι νέοι βουλευτές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με προκλήσεις στην Ελλάδα, η επίσκεψη Τσαβούσογλου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ο αγώνας συνεχίζεται σε διάλογο με την κοινωνία» γράφει ότι το ΑΚΕΛ κάνει την αυτοκριτική του αλλά έχει το κεφάλι ψηλά. Αλλού γράφει ότι οι πολίτες με την ψήφο και την μαζική αποχή τους έδωσαν μια επτακομματική Βουλή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι νέοι της Κύπρου ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία παρά για την κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Αντούνα/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: