Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κύπρο, η δικαίωση του αρχιτέκτονα Χάρη Φεραίου στην υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, οι βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου και η προεκλογική εκστρατεία, τα αναπτυξιακά έργα που έμειναν στα προεκλογικά «θα», οι επιλογές Κυπρίων για Πανεπιστήμια και η εφαρμογή ενισχυτικών μέτρων στην παιδεία λόγω πανδημίας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δικαίωση μετά από 17 χρόνια» γράφει ότι ο αρχιτέκτονας Χάρης Φεραίος δεν είναι ένοχος απάτης, υπεξαίρεσης, κατάχρησης, ή διασπάθισης δημόσιου χρήματος, αναφορικά με το «φαντασιολόγημα του “μεγάλου σκανδάλου” του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας» που κατάγγειλαν το 2004 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο τότε κυβερνητικός αξιωματούχος και σημερινός Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Αλλού γράφει ότι η επιστημονική επιτροπή θα εξετάσει νέο ηλικιακό περιορισμό στη χορήγηση του AstraZeneca. Σε άλλο θέμα γράφει για την στροφή των Κυπρίων προς άλλα πανεπιστήμια λόγω Brexit.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Απειλείται με…θρόμβωση το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα» γράφει ότι τα πέντε περιστατικά θρομβώσεων στην Κύπρο, εκ των οποίων τα τέσσερα αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca, απειλούν τους γοργούς ρυθμούς που έχει πάρει το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα, την ώρα που πλησιάζουμε το 50% των εμβολιασμών με μία δόση. Σε άλλο θέμα γράφει  ότι η προσωπική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην προεκλογική εκστρατεία προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, λίγες μόνο μέρες πριν την εκπνοή της προεκλογικής περιόδου. Γράφει επίσης για δραστική μείωση διδάκτρων στα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τρέμουν τον εφιάλτη της αποχής» γράφει ότι η αποχή αποτελεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο εφιάλτη για τις πολιτικές δυνάμεις, μερικά 24ωρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου 2021. Αλλού γράφει ότι εφαρμογή ενισχυτικών μέτρων στα σχολεία επιβάλλει η πανδημία και προβάλλει το β’ μέρος της συνέντευξής του Πρόδρομου Προδρόμου στην εφημερίδα στην οποία κάνει λόγο για άλματα στην τηλεκπαίδευση, σε πάνω από 3.500 η/υ σε σχολικές μονάδες, πλάνο για 6.600 ψηφιακές τάξεις μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και διαγνωστικά τεστ από την Προδημοτική Εκπαίδευση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δικηγόροι – επιχειρηματίες κυριαρχούν στη Βουλή.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αναπτυξιακά έργα 2 δις ευρώ έμειναν στα προεκλογικά ΄δεσμεύομαι΄» γράφει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς 4,21 δις ευρώ, αλλά πέραν του 40% έμεινε στα «δεσμεύομαι». Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαζικά λουκέτα μικρομεσαίων φοβάται η Κεντρική Τράπεζα. Αλλού γράφει ότι οι μεγάλες αυξήσεις τιμών στα πετρελαιοειδή και στον ηλεκτρισμό προκάλεσαν ανατιμήσεις στην ευρύτερη αγορά, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Δήμητρα Νικολάου/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: