Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το άνοιγμα της Κύπρου με το safepass και οι ουρές των πολιτών για διενέργεια rapid test, η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε 20 μέρες και το ρευστό πολιτικό τοπίο, αλλά και στοιχεία για την πολιτογράφηση του Τζο Λόου, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βουλευτικές: Ασκήσεις για τις κινητές κάλπες» γράφει ότι είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφοφόρους με κορωνοϊό και ότι έγινε πρόβλεψη για σύσταση 200 κινητών συνεργείων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος ξεκλειδώνει, επισημαίνοντας ότι τερματίζονται τα SMS. Αλλού γράφει ότι ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου αναφέρεται στην «Α» σε βαθιές πληγές από την πανδημία.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανοίγουμε με safepass, αναμονή στις ουρές», αναφέρεται σε τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών για ένα τεστ ενόψει ξεκλειδώματος και στο τι αλλάζει από σήμερα. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο του Παντελή Κούρου και στο ύστατο χαίρε από τον πολιτικό κόσμο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Αναθεωρημένο πρόγραμμα Σταθεροποίησης επιβεβαιώνει ότι η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας θα εξαρτηθεί από την πορεία του τουρισμού.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ψάχνουν για το ισχυρό χαρτί», γράφει ότι ένα εικοσαήμερο πριν από τις βουλευτικές εκλογές όλα παραμένουν ρευστά στο πολιτικό τοπίο, γράφοντας ότι σε κλίμα έντασης η υποβολή υποψηφιοτήτων. Αλλού αναφέρεται σε rabit test της ταλαιπωρίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Περιβαλλοντική Αρχή άναψε κόκκινο για τον δρόμο Αστρομερίτη – Ευρύχου, το έργο όμως εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για λόγους σημαντικού δημοσίου συμφέροντος και για λόγους κοινωνικής και οικονομικής φύσης και δημόσιας ασφάλειας.

Η «Χαραυγή» στο κύριος της θέμα με τίτλο «Ενώ ήταν καταζητούμενος συνέχιζε τις μπίζνες στην Κύπρο», γράφει ότι ο Τζο Λόου βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στο να αγοράσει και τράπεζα στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται σε χάος και ταλαιπωρία για τα rapid test. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ πρέπει να αναδειχτεί δυνατό για να δώσει φωνή στους αδύνατους, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος στην εκδήλωση τιμής για τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θάλεια Νεοφύτου/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: