Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι νέες χαλαρώσεις στα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊού που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ισχύουν από τις 17 Μαΐου, οι συσπειρώσεις των μεγάλων κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών…

…η καταχώρηση στο Δικαστήριο ποινικής υπόθεσης σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, και η διαμαρτυρία εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τα πέντε ψέματα του ΑΚΕΛ» γράφει πως «με μεγάλα ψέματα το ΑΚΕΛ και ο Άντρος Κυπριανού ρίχνουν προεκλογικά πυροτεχνήματα». Αλλού γράφει πως χωρίς SafePass θα μπορούν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα οι πολίτες και το ωράριο διακίνησης επεκτείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αρχίζουν έρευνες και ανακρίσεις με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Οι χαμηλές συσπειρώσεις ‘ζορίζουν’ τα μεγάλα κόμματα» γράφει στο κύριο του θέμα πως σε πονοκέφαλο εξελίσσονται για τα τρία μεγάλα κόμματα, και κυρίως για ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, οι ιδιαίτερα χαμηλές συσπειρώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επισπεύδεται η αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρει πως στον Γενικό Εισαγγελέα διαβιβάστηκε το πόρισμα για την Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πήρε χαλάρωση το SafePass» γράφει για αποφάσεις για την πανδημία με προεκλογικό άρωμα και πως χωρίς κορωνοπάσο θα μπορούν να βρίσκονται από τη Δευτέρα οι πολίτες σε εξωτερικούς χώρους. Αλλού αναφέρεται σε εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση εναντίον πολιτικού, εναντίον του οποίου η αστυνομία διερεύνησε υπόθεση άσεμνης επίθεσης. Ακόμη γράφει πως 120 λίμνες με κτηνοτροφικά απόβλητα απειλούν την υγεία 7.000 πολιτών.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μας παίρνουν πίσω στις εποχές των τοκογλύφων!» για «ανάλγητη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα των ενοικίων» και πως λόγω επιστολών έξωσης από τους ιδιοκτήτες καταστηματάρχες καταφεύγουν σε τοκογλύφους για εξπρές δάνεια. Αλλού γράφει πως τέρμα στην εκμετάλλευση φώναξαν οι εκπαιδευτικοί. Ακόμη αναφέρεται σε δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, πως η διαιώνιση του αδιεξόδου μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη διχοτόμηση.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέοι κανονισμοί από τη Δευτέρα» πως από τη Δευτέρα οι πολίτες δεν θα χρειάζονται SafePass όταν θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Αλλού γράφει πως καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση που έχει να κάνει με το θέμα πολιτογραφήσεων σε ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές. Επίσης αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και νυκτερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Κορωναϊός και υποψηφιότητες στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: