Οι εμβολιασμένοι αποχαιρετούν τα νοσοκομεία: Καταλυτικά στοιχεία από το «Σωτηρία»

File Photo: Νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Καταλυτικά στοιχεία για την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια και την παρεπόμενη αποσυμπίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έδωσε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, μία από τις πλέον μετρημένες και σοβαρές επιστημονικές παρουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Έχουμε λιγότερα κρούσματα και κενά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εισαγωγές και κάποια άτομα χρειάζονται περισσότερη αγωγή ή και να διασωληνωθούν».

Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν και εμβολιασθέντες μεταξύ των ατόμων που νοσηλεύονται απάντησε: «Γενικά έχουμε ασθενείς που έχουν κάνει την πρώτη δόση και τα συμπτώματα τους άρχισαν πριν ή εκδηλώθηκαν κατα την διάρκεια αυτής αλλά μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο που έχουμε περίπου 5000 εισαγωγές είχαμε μόνο 2 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί και χρειάσθηκε να νοσηλευτούν. Υπήρξαν επίσης άλλοι δύο με πολλά προβλήματα και όχι πολύ καλό ανοσολογικό υπόβαθρο που σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Κατά τα άλλα έχουμε πάψει να βλέπουμε εμβολιασμένους στο νοσοκομείο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η ίδια επεσήμανε πως για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι πρέπει να χορηγηθούν και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Για το φάρμακο από το Ισραήλ, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που φαίνεται να λειτουργεί.

Σχετικά με την άρση των περιορισμών υπογράμμισε πως εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι μετακινήσεις μπορεί να πυροδοτήσουν νέο κύμα και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Στραγγάλισαν νεαρή μάνα δίπλα στο μωρό της: Δεμένος σε καρέκλα ο σύζυγος – Σκότωσαν ακόμα και το σκυλί της οικογένειας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: