H Νάνσι Πελόζι καταγγέλλει τον “εγωισμό” των κοινοβουλευτικών που δεν εμβολιάζονται

H Nancy Pelosi με τον πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in. 21 Mαίου. EPA/Chip Somodevilla / POOL




Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι εξέφρασε την αγανάκτησή της για τον «εγωισμό» ορισμένων κοινοβουλευτικών στις ΗΠΑ, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αρνούνται να το πούνε, δικαιολογώντας γιατί η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στην αίθουσα.

Η εκστρατεία εμβολιασμού εξελίσσεται ταχέως στις ΗΠΑ, όπου σχεδόν το 48% του πληθυσμού, ήτοι περίπου 160 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση από ένα από τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ήραν τη σύστασή τους για τη χρήση της μάσκας για τους εμβολιασμένους κατά της Covid-19.

Μια ανακοίνωση έκπληξη, η οποία προκάλεσε κάποια σύγχυση στα γραφεία, τα σχολεία ή ακόμα και στο Κογκρέσο, όπου κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει επισήμως εάν εμβολιάστηκε.

Στους διαδρόμους, οι κοινοβουλευτικοί, οι ομάδες τους και οι δημοσιογράφοι μπορούν, εντούτοις, να βγάλουν τη μάσκα. Όχι όμως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κογκρέσου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜαΚάρθι παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα ένα ψήφισμα προκειμένου να επιτραπεί στα μέλη του αμερικανικού κοινοβουλίου να βγάλουν τη μάσκα στο «ημικύκλιο», όμως οι Δημοκρατοί το απέρριψαν.

Ένας Ρεπουμπλικανός, ο Μπράιαν Μαστ, είπε την Τρίτη ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων, διότι αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα του.

Ερωτηθείσα στο θέμα αυτής της διαμάχης, η Νάνσι Πελόζι υπογράμμισε σήμερα ότι οι γιατροί του Καπιτωλίου, της έδρας του Κογκρέσου, συστήνουν τη χρήση της μάσκας κατά τις συνεδριάσεις, εωσότου όλος ο κόσμος εμβολιαστεί.

«Είναι ατυχές που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στο Κογκρέσο αρνήθηκε να εμβολιαστεί ή δεν γνωρίζω εάν αρνήθηκαν ή εάν εμβολιάστηκαν, όμως δεν θέλουν να το πουν», σημείωση η Πελόζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του CNN κατέδειξε πως το 100% των Δημοκρατικών του Κογκρέσου είχε εμβολιαστεί έναντι μόλις του 45% των Ρεπουμπλικανών, που ερωτήθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο.

«Πρέπει να περιμένουμε να εμβολιαστούν, διότι θέτουν εγωιστικά τους άλλους σε κίνδυνο, περιλαμβανομένου του προσωπικού εδώ», συνέχισε η Πελόζι.

«Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα αποτελέσει μια φωλιά» του ιόυ «εξαιτίας του εγωισμού ορισμένων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Μονομερής εκεχειρία στη Γάζα από Νετανιάχου: Ενθαρρυντικές οι πληροφορίες λέει η Ψάκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: